BRITANCI SU OVO OBJAVILI O ĐOKOVIĆU Došlo je do velikog preokreta, Novakovi navijači u neverici

18:54 | 30-06-2024

Tenis 0

Ne dešava se često da BBC hvali našeg tenisera

nole
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u utorak protiv Vita Koprive započinje pohod na osmu titulu na Vimbldonu.

Srbin je pre manje od mesec dana operisao koleno koje je povredio u četvrtom kolu Rolan Garosa, pa je nastup na najvećem turniru na svetu bio doveden u pitanje. Ipak, uspeo je da se oporavi i spreman je da se bori za 25. grend slem trofej.

Lekari su se utrkivali s prognozama da li će u njegovim godinama (37) moći da igra i na Olimpijskim igrama u Parizu, a on je sebi postavio cilj da to bude od prvog jula u Ol Ingland Klabu.

Shodno tome je iznenadio i britansku štampu, pa jedni pričaju da ne bi trebalo da zauzima mesto drugima u žrebu ako nije potpuno spreman, a BBC u svom tekstu navodi da je on „supermen“.

„Super-čovek Đoković spreman da prkosi očekivanjima“, navodi BBC.

- Prkositi svim očekivanjima i dokazati da su skeptici u krivu, gorivo je koje pokreće Novaka Đokovića. Dolazak iz ogromnog deficita da bi prestigao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala u pogledu ukupnih grend slem pobeda je najbolji primer. Drugi je način na koji se 24-struki veliki šampion borio sa fizičkim problemima da bi zaradio neke od svojih najvećih uspeha. Osvajanje rekordne, osme titule na Vimbldonu, nakon operacije povrede kolena 5. juna, verovatno bi bio njegov najveći podvig - pišu Britanci.

Britanci su poznati po kritičkim tekstovima na račun Đokovića, ali su sada promenili ploču što je mnoge iznenadilo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading