SAMO DA SE NOVAK NE OŽARI

07:00 | 29-06-2024

Sportski pogled 0

Nije Vit jedina kopriva na Đokovićevom putu do trofeja

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

Genijalci gotovo po pravilu povlače naizgled sulude poteze, donose neočekivane odluke. Da je neko četvrtog juna rekao da će Novak Đoković igrati Vimbldon, verovatno bi ga proglasili ludakom.

Čovek koji je nedavno proslavio 37. rođendan i operisao koleno uspeo je da se oporavi i bude spreman za najveći turnir na svetu. Teško da mi obični smrtnici možemo to da razumemo. Da je pametno, verovatno nije, da ima rezona, nema, da je rizično, verovatno jeste, ali Novak je prelomio. Zato, hajde da uživamo u Vimbldonu i gledamo najbolji tenis, a za zaključke ima vremena.

Što se žreba tiče, moglo je bolje, ali i gore. Sve do finala je izbegao Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, međutim, ima nekoliko "mina", pre svih Hubert Hurkač koji vreba u četvrtfinalu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković pohod na osmu titulu započinje protiv Vita Koprive. Neće Čeh biti jedina kopriva na putu do trofeja, ove godine trava će malo više da žari. Da li će se Novak ožariti ili će 14. jula ponovo uživati u njenom ukusu, ostaje da se vidi. Što se samog Koprive tiče, reč je o momku koji ima 27 godina i 123. je na ATP listi. Do glavnog žreba je došao kroz kvalifikacije, što znači da se navikao na uslove, na podlogu.

app John Walton/PA via AP
 

 

U drugoj rundi Novak čeka neko od anonimusa, tačnije pobednik meča Firnli - Moro Kanjas.

Ni u trećem kolu ne bi smelo da bude problema. Projektovani rival je Tomas Martin Ečeveri, Argentinac koji se ne snalazi najbolje na travi. Ečeveri na startu igra protiv Luke Nardija, čoveka koji je Srbina šokirao u Indijan Velsu. Takođe, u tom delu žreba je i Aleksej Popirin koji ima snažan servis i forhend i na ovakvim terenima može biti nezgodan.

Već u četvrtom kolu Đokovića čeka veliko iskušenje, verovatno u vidu Holgera Runea. Danac je daleko od prave forme, ali je u prošlosti dokazao da se ne plaši Novaka i sposoban je da mu zada probleme. Uz Runea, tu je i Karen Hačanov, Rus protiv kog sedmostruki šampion u principu voli da igra.

Četvrtinale bi moglo da bude pakleno, jer je projektovani protivnik Hubert Hurkač. Poljak obožava da igra na travi, ima razoran servis, forhend i svakome može da bude velika prepreka. Novak ga je pobedio u svih sedam međusobnih duela, ali ako negde Hurkač može da mu uzme skalp onda je to Vimbldon. Bez dileme, težeg rivala nije mogao da dobije u četvrtfinalu.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

Što se polufinala tiče, očekuje se da Đoković igra protiv Aleksandera Zvereva. Nemac je upravo od Hurkača izgubio u polufinalu Halea. Konačno Saša ima kontinuitet ove godine, igrao je finale Rolan Garosa i želi da nastavi seriju dobrih rezultata.

U borbi za trofej mogli bismo da gledamo reprizu prošlogodišnjeg finala i novi sudar sa Karlosom Alkarazom ili prvim reketom sveta, Janikom Sinerom. Alkaraz se nije proslavio na Kvinsu, dok je Siner osvojio Hale i u odličnoj je formi.

Dugačak je put od Koprive do "grešnika". Napomena: čaj od koprive je veoma zdrav.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading