OGLASIO SE MORON Ovo je sada već čudovišno - teniska organizacija namerno ćutala o dopingu Sinera

18:31 | 21-08-2024

Tenis 0

Šokantni detalji otkriveni, ali malo ko veruje da će nešto da se promeni.

siner

O doping skandalu Janika Sinera ne prestaje da se priča, a na društvenim mrežama su se pojavile nove informacije u vezi sa celim slučajem.

Naime, poznati novinar Hoze Moron, urednik portala "Punto de brejk", detaljno je analizirao čitavu situaciju i objasnio da nešto nije kako bi trebalo.

NOVI DETALJI U SLUČAJU SINER Oglasio se bivši šef antidoping programa

Španac je svoju temu objavljenu na društvenoj mreži "Iks" započeo ovim rečima:

- Postoji nekoliko stvari u slučaju dopinga Janika Sinera koje nemaju smisla. Mnogi imaju sumnje i ja ću ovde otkriti tajne tog slučaja, tako da sve razumete.

 

 

Moron je onda opširno pisao o tome kako je ITF prekršio sopstveno pravilo da se tajno suspenduju igrači zbog dopinga kako bi se sačuvao njihov imidž, a koje je ustanovljeno 2016. godine. 

Dakle, spomenuta organizacija je namerno izbegla da se oglasi o Sinerovom slučaju, pošto se sve dogodilo u martu posle turnira u Indijan Velsu i Majamiju. 

Žalba advokata

Srećom po Janika, njegovi advokati su bili brzi i odmah su uložili žalbu posle Indijan Velsa koja je sprečila da doping skandal postane javan, znajući da će njihov klijent izgubiti mnogo novca od sponzora ako se za to sazna. 

Kada se isto dogodilo u Majamiju, organizaciji je trebalo čak nedelju dana da obaveste Sinera o tome da je bio pozitivan na doping testu, umesto nekoliko sati koliko je prethodno bilo potrebno.

Zato to nije sprečilo Italijana da se nađe u žrebu za turnir u Madridu, iako je bilo poznato da je bio dopingovan. Prosto, ceo slučaj je bio sakriven. 

Za razliku od Sinera, drugi teniseri koji su prošli kroz slične probleme, momentalno su bili javno suspendovani i tako je bilo sve dok se nije dokazala njihova nevinost. 

Farmaceut nije uočio problem

Potom je Moron dodao šta je razlog za slučajni doping, ali i kontraargument za to da je Nardi, Sinerov fizioterapeut, zaboravio da li je čuo da je supstanca kojom maže Janika nedozvoljena. Pritom, teniser u svom timu ima Umberta Feraru, koji je iskusni farmaceut.

Na kraju, Moron poentira time što su Sineru oduzeti bodovi sa turnira u Indijan Velsu i Majamiju, a da nije ništa pogrešno uradio, ne bi bio ni kažnjen. Ovako, ceo slučaj je vrlo sumnjiv i tera istražitelje da dalje "kopaju" za istinom.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading