FRKA U FRANCUSKOJ Veza politike i sporta: Igrači i mediji dobili veliku zabranu, u sve upleten i predsednik Makron

10:17 | 17-06-2024

EP2024 0

Reprezentativci Francuske u poslednjih nekoliko dana ne mogu da misle samo na fudbal

Kilijan Mbape
AP/Daniel Cole

Nikada nije bilo sporno da su politika i sport baš povezani i ispreleteni. Ipak, čini se da su Francuzi otišli suviše daleko.

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape pozvao je Francuze da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Francuskoj jer je, kako je naveo, reč o ključnom trenutku za francusku istoriju i da mlada generacija glasanjem može da utiče na rezultat izbora.

- Mi smo generacija koja može da napravi razliku, vidimo da ekstremi kucaju na vrata moći i imamo priliku da oblikujemo budućnost naše zemlje - naveo je Mbape.

Propaganda je urađena za Emanuela Makrona, a onda je stiglo i naređenje. Kada su fudbaleri lobirali za njega akutelni predsednik Francuske stavio je tačku na dalje priče.

VELIKI POTRES Real Madrid zabranio Mbapeu da igra za Francusku

Čovek zadužen za medije u Francuskoj je tražio od medija, ali i samih igrača da više ne pričaju o izborima. Do kraja prvenstva igračima neće biti dozvoljno da govore o političkim temama i izborima.

Usman Dembele je rekao da je "alarm upaljen", o svemu je govorio i Markus Tiram, dok je iz same reprezentacija stigla najava da ovo ništa ne utiča za sam tim i pripreme za EP.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading