SKANDALOZNO TZV. KOSOVO TUŽILO SRBIJU U našoj južnoj pokrajini ponovo glume žrtve, a ne smetaju im njihova teroristička obeležja

15:55 | 17-06-2024

EP2024 0

Strašno šta rade...

app
AP Photo/Alessandra Tarantino

Iako Albanci prave skandale gde god da se pojave u Nemačkoj, iako im je dozvoljeno da nose uniforme terorističke organizacije na utakmicama Evropskog prvenstva, ponovo su se usudili da glume žrtve.

"ZNAO SAM DA TADIĆ NEĆE IGRATI" Oglasila se legenda srpskog fudbala u vezi sa "frkom" u reprezentaciji

Naime, fudbalski savez lažne države Kosovo je tužila Srbiju kod UEFA zbog zastava koje su se našle na tribinama tokom meča sa Engleskom. Tim povodom se oglasio sramotnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Obaveštavamo javnost da smo zvanično reagovali kod UEFA zbog prikazivanja zastava, slogana i povika srpskih navijača sa političkim, rasističkim i šovinističkim porukama tokom meča na EURO 2024. Neprekidno prikazivanje takvih poruka na jednom velikom događaju je nerazumno i apsudrno i dokazuje se mržnja koja se širi u Srbiji prema svojim susedima.

U žalbi koju smo podneli, sa neophodnim dokazima, zahtevamo od UEFA stroge disciplinske mere protiv FSS pošto nije prvi put da se ovo dešava. Tražimo od organizatora da prate situaciju kako bi se izbeglo prikazivanje ovakvih transparenata na narednim utakmicama, jer to krši pravila UEFA. Takvi povici su motivacija za nacionalističke grupe i ugrožavaju krhku bezbednost regiona.

Stojimo čvrsto u odbrani vrednosti fudbala i promociji onoga što UEFA predstavlja, a to su inkluzija, jedinstvo i strast prema fudbalu. U isto vrmee branimo i dostojanstvo države. Pozivamo UEFA da obrati pažlju i da spreči da ljudi sa takvim ponašanjem i filozofijom mržnje nemaju mesto na fudbalskim stadionima. Ovakvi događaji ne smeju da služe za promociju govora mržnje - zaključuje se u saopštenju.

Naravno, oni su sami sebi savršeni, nikada nisu pravili skandale i provocirali, iako svi znaju da to nije tačno. Cela suština njihovog postojanja je mržnja prema Srbiji i to je tako.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading