OVAKVA POLJSKA I NIJE ZA DALJE Baumgartnerova bomba i Arnautovićev penal raspirili austrijske nade

19:55 | 21-06-2024

EP2024 0

Sjajna predstava Austrije i prva pobeda na Evropskom prvenstvu.

Euro 2024

Namestio je Ralf Rangnik Austriju. Uverila se u to Srbija u onom prijateljskom meču u Beču, a evo večeras i Poljska kojoj je očitana lekcija - 1:3!

Sjajno je Austrija započela meč u Berlinu. Visokim presingom, pravovremenim izlascima na defanzivce Poljske koja nije mogla da diše.

Gotovo da ništa nismo videli od "orlova" koji su platili ceh ziheraškoj igri već u devetom minutu. Odlična kombinacija iz auta, stigla je lopta do Mvenea koji je našao Traunera na prvoj stativi, a ovaj pogodio mrežu Ščensnog.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nastavila je Austrija da "melje". Nije spuštala papučicu sa gasa sve do nekog 20. minuta kada su konačno i Poljaci počelo da igraju.

Ređale su se šanse. Najpre je Zalevski iz jako dobre pozicije, neometan, šutirao visoko preko gola. Potom je udarac Zielinskog izblokiran.

I u tom periodu dobre igre Poljske pao je izjednačujući pogodak. Dosta konfuzije u odbrani Austrije, stigla je nekako lopta do Pjonteka koji se sjajno snašao i matirao Penca na tačno pola časa od početka meča.

Rešio je Marcel Zabicer kao jedan od najboljih igrača Austrije da preuzme konce igre u ruke. Prolazi je čuvare, ugrožavao Ščensnog, razigravao saigrače, maltene ga je svuda bilo, ali nije uspeo do kraja prvog dela igre da donese prevagu na terenu.

Štaviše, mogli su Poljaci do prednosti u završnici prvog dela. Šutirao je jako dobro Zielinski iz slobodnog udarca, ali je Penc uz krajnji napor odbranio.

Dosta manje sadržajno je bilo drugo poluvreme. Sve do tog 67. minuta kada je Baumgartner dobio loptu, raspalio po njoj brzinom od 97 km/h i uveo Poljake u velike probleme.

Oni su postali još veći u tom 77. minutu. Izašao je Zabicer sam na Ščensnog koji je srušio fudblaera Borusije Dortmunda za čist penal.

Odgovornosti se latio Marko Arnautović koji je loptu poslao u jednu stranu, a golmana Juventusa u drugu za potvrdu trijumfa.

Mogla je Austrija i do ubedljivije pobede. Em je Ščensni sjajno reagovao na udarac Vimera, em je Laimerov udarac otišao malo pored gola...

Situacija u grupi D je trenutno takva da je Poljska praktično elimnisana (meč sa Francuskom u poslednjem kolu), dok Austrija ima tri boda (čeka je Holandija) i dobre šanse da prođe dalje.

Poljska - Austrija 1:3 (1:1)

Pjontek 30 - Trauner 9, Baumgartner 67, Arnautović 78

Sudija: Umut Meler (Turska)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

86. minut - Neverovatna prilika za Laimera. Obišao je Konrad Ščensnog, ali je njegov šut završio malo pored stative.

84. minut - Fantastična intervencija Ščensnog! Sjajno je golman Juventusa praktično izvadio loptu iz gola posle šuta Poša.

82. minut - Lagano klizi Austrija ka prvoj pobedi na ovom Evropskom prvenstvu.

78. minut - Sigurno je penal izveo Marko Arnautović tako što je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Rešeno je ovde pitanje pobednika.

77. minut - Penal za Austriju! Sjajno je Zabicer izašao jedan na jedan sa Ščensnim koji ga je faulirao. Pride i dobio žuti karton.

75. minut - Sjajna šansa za Austriju. Preciznije za Vimera čiji je snažan udarac zaustavio Ščensni.

72. minut - Nemaju Poljaci drugu opciju osim da napadnu. Ukoliko ne stignu barem do boda, biće praktično eliminisani sa šampionata.

67. minut - Gooool za Austriju! Evo gola za Austriju. Slabo šta je uradio Baumgartner večeras, ali je dobio dobru loptu, raspalio po njoj (brzinom od 97 km/h) i šokirao Poljake.

63. minut - Dve izmene i kod Austrije. Izašli su Mvene i Trauner, a na terenu su Danso i Pras.

60. minut - Konačno Levandovski. Mučio se napadač Barselone sa povredom, ali mora selektor Probijerž da ga uvede u igru kako bi vadio kestenje iz vatre za Poljake. Pored Leve će i Sviderski na teren, a izašli su Buksa i Pjontek.

54. minut - Od svih pokušaja Zabicera, ovaj je bio ubedljivo najslabiji. Centaršut iz dobre pozicije - nikome.

50. minut - Znamo kako će ovo zvučati, ali pokušao je - Poš. Šutirao je, međutim dobar blok Poljaka.

Euro EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE
 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme izmenama na ove strane. Kod Austrije je izašao Grilič, a na terenu je Moder, dok je kod Poljske Moder ušao, a izašao je Piotrovski.

Kraj prvog poluvremena - Uzimajući u obzir sve što smo videli na terenu, verovatno i najpravedniji ishod posle prvih 45 minuta igre u Berlinu.

45. minut - Fantastična šansa iz slobodnog udarca kada je Zielinski gađao, a Penc je fantastično intervenisao!

42. minut - Evo opet Zabicera. Veoma jak udarac, ipak malo pored stative gola Poljaka.

39. minut - Veoma dobru šansu za Austriju je upropastio Zabicer. Bio je sam, ali je komplikovao, ulazio u dribling i na kraju slabo šutirao.

34. minut - Odličan centaršut Zabicera, pronašao je Linharta samog na drugoj stativi, ali je defanzivac Austrije loše otvorio stopalo i poslao loptu daleko van igrališta.

30. minut - Gooool za Poljsku! Evo izjednačenja koje je samo bilo pitanje kada će pasti. Nastala je prava konfuzija posle korera za "orlove", najbolje se snašao Pjontek i pogodio!

 

 

27. minut - Dobra prilika za Poljsku. Lepo je šutirao Zielinski, međutim blok Austrije je bio još bolji.

23. minut - Šteta što je bio ofsajd u akciji kada je Arnautović bio jedan na jedan sa Ščensnim. Svakako je golman Juventusa to odbranio, da bi se oglasio i sudijski zvižduk.

19. minut - Evo i Poljaka. Konačno su se malo opustili. Jako dobra prilika Zalevskog koji je bio sam na levoj strani, pucao je iz trka, ali preko gola.

16. minut - Nastavljaju Austrijanci da vrše pritisak. Totalno pogubljeno deluju Poljaci na utakmici. Kao da im ne zavisi opstanak u Nemačkoj od ovog duela...

9. minut - Gooool za Austriju! Sjajna kombinacija posle auta i centaršuta Mvenea. Na pravom mestu se našao Trauner koji je sa prve stative matirao Ščensnog glavom.

 

 

5. minut - Mnogo bolja Austrija u ovom uvodu utakmice. Dobra šansa u realizaciji tandema Arnautović - Zabicer je donela samo korner.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za selekciju Austrije.

17.50 - Od 2005. godine do danas su se ove selekcije sastale četiri puta. Poljska ima dve pobede, dok su dva meča okonača remijem. Austrija je bez trijumfa. Videćemo da li danas može to da promeni.

17.40 - Ralf Rangnik će šansu u nastavku utakmice moći da pruži: Danilucu, Dansu, Entrupu, Gregoriču, Grulju, Kaincu, Šmidu, Sidlu, Prasu, Vimeru, Kerfeldu, Vajmenu, Veberu i golmanima Lindneru i Hajdlu.

17.30 - Poljaci će sa klupe računati na: Valukeviču, Urbanskom, Šimanskom, Sviderskom, Skorašu, Salamonu, Romančuku, Puhaču, Moderu, Levandovskom, Grosickom, Berešinskom i golmanima Skorupskom i Bulki. 

17.20 - Austrija počinje meč u formaciji 4-3-2-1: Penc - Poš, Lajnhart, Trauner, Mvene - Zajvald, Grilič - Laimer, Baumgartner, Zabicer - Arnautović.

 

 

17.10 - Poznati su i sastavi. Ono što odmah upada u oči je to da Poljska ni danas neće računati na Levandovskog u startnih 11: Ščensni - Kivior, Davidovič, Bednarek - Frankovski, Piotrovski, Sliš, Zalevski, Buksa - Pjontek, Zielinski.

17.00 - Za obe ekipe će jako važno biti da pokušaju da dođu do pobede kako bi zadržale nadu da mogu barem kao trećeplasirane selekcije da prođu u nokaut fazu. U suprotnom mogu da pakuju kofere kući. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading