KAKAV ROLERKOSTER U HAMBURGU Šik spasio Čehe bruke, Mamardašvili je posebna klasa, a Lobjanidze neverovatan tragičar

16:59 | 22-06-2024

EP2024 0

Remi u jako zanimljivoj utakmici grupe F.

Euro 2024
EPA-EFE/FILIP SINGER

Kakav rolerkoster u Hamburgu. Zaista jako dinamičan i dobar meč u kojem su se Gruzija i Češka smenjivali u boljoj igri i dominaciji na terenu. Na kraju, obe selekcije su uzele po bod - 1:1!

Fantastično je Češka otvorila utakmicu. Već u trećem minutu su imali tri fantastične prilike i to preko Hložeka i Šika i sve je to zaustavio Mamardašvili.

Bila je to najava da će golman Gruzije imati sjajno popodne pošto je u prvom delu igre zaista - briljirao!

Branio je i ono što je bilo realno i ono što nije. Potpuno je Češka dominirala u prvih pola sata igre tokom kojih Gruzija nije imala nijedan udarac na gol rivala?!

Štaviše, Češkoj je poništen gol u 23. minutu kada je VAR utvrdio da je Hložek rukom ubacio loptu u mrežu Gruzije.

I utisak je da je to bio ogroman udarac na moral Čeha. U završnih 15 minuta prvog poluvremena je Gruzija preuzela konce igre u ruke.

Bili su znatno otresitiji i imali su dosta sreće da u sam smiraj prvog dela igre povedu. Neverovatni tragičar ne samo Češke, već i ovog Evropskog prvenstva je Hranaček koji je sada skrivio penal tako što je igrao rukom.

Preuzeo je odgovornost nesuđeno pojačanje Zvezde Žorž Mikautadze koji je poslao loptu u jednu, a golmana Staneka u drugu stranu.

Nastavili su Gruzijci i u drugom poluvremenu da napadaju. Imali su kontrolu ritmu i najbolju šansu preko Mekabešvilija koji je promašio posle jako dobrog pasa Kvarachelije.

Nažalost po Vilija Sanjola i njegove momke, kazna je vrlo brzo usledila. Posle kornera je rezervista Lingr šutirao glavom, a na isteku sat vremena igre se lopta odbila o stativu i došla do Šika koji je samo ćušnuo u mrežu.

Napadali su Česi. Povijala se odbrana Gruzije pod naletima Havešekove čete koja na kraju nije uspela da materijalizuje dobru igru. 

Štaviše, mogla je da bude kažnjena u 95. minutu da je Lobjanidze rešio situaciju jedan na jedan sa Stanekom za pobedu, ali je loptu poslao daleko preko gola i postao tragičar.

Na kraju, pomešana osećanja za Čehe. Jesu bili bolji, srećno su stigli do izjednačujućeg gola (mada su isto tako i nesrećno primili prvi) i sada čekaju ishod meča Portugala i Turske. Baš kao i Gruzija koja je stigla do istorijskog boda na EP.

Gruzija - Češka 1:1 (1:0)

Mikautadze 45+4 - Šik 59

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

95. minut - Kakav promašaj Lobjanidzea koji je imao jedan na jedan sa Stanekom za pobedu, ali je loptu prebacio daleko preko prečke!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Hamburgu.

87. minut - Opasni su centaršutevi Čeha. Još uvek bez rezultata, ali se povija odbrana Gruzije kao nejako drvo pred naletima češkog tajfuna.

82. minut - Kraj za najboljeg fudbalera Gruzije Kvaracheliju koji se preselio na klupu. Na terenu su Lobjanidze i Gvelesijani. Teren je napustio i Kvirkvelija.

 

 

78. minut - Opet Mamardašvili. Tukao je Lingr, međutim golman Valensije je zaista klasa za sebe danas.

76. minut - Panično se brani odbrana Gruzije. Nagrću Česi kako bi stigli do pobede, dok bi četa Vilija Sanjola očigledno bila zadovoljna i bodom.

71. minut - Užasan pokušaj Kvarachelije. Bio je u dobroj situaciji, međutim toliko je nekontrolisano šutirao da je lopta otišla daleko, daleko preko gola.

66. minut - Sada je ponovo Češka ta koja je dominantna. Lingr je šutirao iz daljine, međutim Mamardašvili je ponovo bio na visini zadatka.

62. minut - Još jedan opasan pokušaj Češke posle kornera. Krejči je gađao ovog puta. Samo pored gola.

59. minut - Goool za Češku! Kao i Gruzija, i sada je Češka praktično ni iz čega stigla do gola. Posle kornera je Lingr šutirao glavom, pogodio stativu, a lopta se odbila do Šika koji je samo ćušnuo u mrežu.

 

 

57. minut - Kakav promašaj Mekabešvilija kojem je Kvarachelija ostavio loptu u situaciji tri na dva. Otišla je lopta pored gola. Raspadaju se Česi polako na terenu...

55. minut - Evo prvih izmena. Logično, kod Čeha koji moraju da pojure gol. Na terenu su Jurašek i Lingr, a izašli su Černi i Hložek.

48. minut - Preti Gruzija na startu drugog dela igre. Opasan udarac Tsitisiašvilija, potom i njegov centaršut. Sve je to rasčistila odbrana Češke.

46. minut - Kreće drugo poluvreme, bez izmena na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Uprkos dominaciji Čeha tokom najvećeg dela prvog poluvremena, na veliku pauzu sa prednošću odlaze Gruzijci i to zahvaljujući gluposti Hranača... 

 

 

45+4. minut - Apsolutni tragičar ovog EP je Hranač. Sada je napravio penal igrajući rukom u kaznenom prostoru, a najstrožu kaznu je iskoristio Žorž Mikautadze.

45. minut - Kakva prilika za Kašiju i kakav promašaj! Najbolja šansa za Gruziju pošto je ostao sam na samo sedam metara, ali mu je udarac nogama odbranio Stanek!

40. minut - Novi žuti karton. Provod je upisan ovog puta zbog prekršaja nad Mikautadzeom. 

34. minut - Evo malo i Gruzijaca. Imali su loptu u posedu po prvi put duže od jednog minuta. Obigravali su oko kaznenog prostora Češke. Sve se završilo na udarcu koji je izblokiran.

30. minut - Apsolutna dominacija Čeha u prvih pola časa igre. Zaista je pravo čudo kako Hašekova četa još uvek ne vodi. Zapravo, odgovor je Mamardašvili.

26. minut - Očajan potez Patrika Šika. Imao je samog na desnoj strani Černija, ali je umesto toga vukao sam loptu i dozvolio da ga odbrana Gruzije izblokira.

23. minut - Poništen gooool za Češku! Mnogo sreće za centralno-evropsku selekciju. Ubacio je Coufal loptu, šutirao je Hložek što je odbranio Mamardašvili, ali je lopta ponovo u lice pogodila fudbalera Bajera i završila u mreži. Međutim, Zibert je poništio gol posle intervencije iz VAR sobe.

 

 

21. minut - Još jedan prodor Jurašeka koji je bio malo sebičan. Mogao je loptu da "podvali" za Šika, umesto toga fantastični Mamardašvili hvata loptu.

18. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Coufal zbog oštrog starta nad Kvarachelijom. 

 

 

15. minut - Potpuna dominacija Čeha u uvodu utakmicu. Gruzija nema nijedan jedini udarac na gol?! Sa druge strane, Hašekova četa ima čak sedam!

10. minut - Prva kontroverzna situacija. Tražili su Gruzijci penal posle prodora Davitašvilija kojeg je oborio Krejči. Nije se Zibert oglasio.

7. minut - Novi opasan napad Češke. Černi je šutira, ali je jedan defanzivac Gruzije uspeo ramenom da interveniše.

3. minut - Kakve tri prilike za Češku i to u jednoj akciji! Najpre udarac Hložeka, potom Šika, a na kraju je Mamardašvili izboksovao loptu u korner i tako sačuvao Gruziju!

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za Gruziju.

14.50 - Zanimljivo je da se Gruzija i Češka do sada nikada nisu sastajali!

14.40 - Strateg Slovačke Ivan Hašek će od rezervista računati na: Zimu, Vičeka, Vitika, Lingra, Sevčika, Šulca, Kuhtu, Jurašeka, Douderu, Čitila, Čorija, Baraka, Cerva i golmane Kovara i Jaroša. 

14.30 - Selektor Gruzije Vili Sanjol će sa klupe moći da računa na: Zivzivadzea, Tabidzea, Siguu, Šengeliju, Lokošvilija, Lobjanidzea, Kvilitaiju, Altunašvilija, Čakvetadzea, Gvelesijanija, Gočolešvilija, Kiteišvilija, Kvekveskirija i golmane Loriju i Gugenašvilija.

 

 

14.20 - Česi će meč započeti u formaciji 3-4-3: Stanek - Holes, Hranac, Krejči - Coufal, Provod, Souček, Jurašek - Cerni, Šik, Hložek.

14.10 - Objavljene su i postave. Gruzija će igrati u formaciji 3-5-2: Mamardvašvili - Dvali, Kašija, Kvirkvelija - Tsitsaišvili, Davitašvili, Mekvabišvili, Kočorašvili, Kakabadze - Mikautadze, Kvarchelija.

 

 

14.00 - Jako je bitan i svaki gol na Evropskom prvenstvu. Posebno kada se bude gledala tabela sa četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Otuda nije zanemarljivo što je Gruzija prvi meč od Turske završila porazom od 3:1, a Češka od Portugala - 2:1.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading