STVARI SU SVE JASNIJE Evo protiv koga bi Srbija igrala ako pobedi Nemačku i kako da i sa remijem prođe dalje?

14:26 | 22-06-2024

EP2024 0

Trijumf Srbije značio bi izvesno drugo mesto u grupi i ukrštanje sa A grupom gde je Nemačka sigurno prva, pa bi onda igrali protiv domaćina takmičenja.

ana

 

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak igra meč odluke na Evropskom prvenstvu, a samo pobeda (osim u baš ludoj varijanti bi i remi bio dovoljan) vodi dalje. Jedino što je nejasno, sa koje pozicije bi "orlovi" onda prošli u nokaut fazu i ko bi im bio rival.

Tu su stvari, takođe, prilično izvesne. Trijumf Srbije značio bi izvesno drugo mesto u grupi i ukrštanje sa A grupom gde je Nemačka sigurno prva, pa bi onda igrali protiv domaćina takmičenja.

Bolja opcija bila bi treća pozicija, a za tako nešto, pored remija protiv Danske, Srbija bi morala da se nada trijumfu Slovenije nad Engleskom. Tako bi Slovenci otišli dalje kao prvi, Danska bi bila druga, a "orlovi" treći.

Međutim, ova varijanta je prilično nerealna, jer je teško očekivati da se dalje ide sa dva boda. U najgorem slučaju tri boda garantuju prolaz sa trećeg mesta, a kako već sada postoje dve grupe u kojima po tri ekipe imaju skupljena tri boda, samo čudo bi odvelo Srbiju dalje sa dva remija.

Ako se kojim slučajem to, ipak, desi "orlovi" bi išli u osmini finala na pobednika grupa E ili F, a to su najverovatnije Portugal ili Belgija, u slučaju da Belgijanci danas opravdaju ulogu protiv Rumuna.

Postoji varijanta i za novi susret Švajcarske i Srbije, uz dva preduslova. Prvi je da Švajcarci pobede Nemačku sutra i zazuzmu prvo mesto u grupi, a drugi da Orlovi savladaju Dansku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading