KAKVA BOMBA U HRVATSKOJ Srbin postaje novi trener Dinama?!

13:16 | 20-09-2024

Fudbal 0

Ovo bi baš odjeknulo

FK Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb je otpustio Sergeja Jakirovića nakon katastrofalnog poraza od Bajerna u Minhenu od 9:2.

Odmah su krenule spekulacije ko bi mogao da ga nasledi. Najviše se govorilo o bivšem hrvatskom selektoru Niki Kovaču, zatim Edinu Terziću, Željku Sopiću i Igoru Jovićeviću.

Sada je hrvatski šampion u potrazi za novim trenerom, ponuđeno im je mnogo stručnjaka, a među njima je i jedan Srbin.

U pitanju je Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde, koji je ponuđen predsedniku Dinama Velimiru Zajecu preko jedne menadžerske agencije iz Hrvatske. Navodno, prvi čovek Zagrepčana bio je zaintrigiran ponudom, ali je još rezervisan kada je u pitanju Srbin, jer osluškuje kako bi reagovala domaća javnost, posebno navijači Dinama koji nisu baš naklonjeni ideji da njihov klub vodi srpski trener.

Janković je trenutno bez kluba nakon što je u februaru dobio otkaz u Kini, gde je radio kao selektor A tima.

Javnosti je Aleksandar Janković postao poznat kao asistent Slavoljuba Muslina 2000. godine, kada je iskusni trener preuzeo Crvenu zvezdu. Prvo je bio skaut u stručnom štabu, a onda je postao i pomoćni trener. Posle saradnje sa Muslinom vratio se u Crvenu zvezdu 2007. godine, gde je posle odlaska Milorada Kosanovića postavljen za prvog trenera odlukom tadašnjeg prvog čoveka kluba Marka Miškovića. Tada je i dobio nadimak "Srpski Murinjo" od strane sportske redakcije Kurira.

Nažalost, nije uspeo da Crvenoj zvezdi donese titulu, prvenstvo je završio iza Partizana sa pet bodova manje i usledio je prekid saradnje. Potom se Janković otisnuo u Belgiju, gde je radio u Lokerenu, da bi 2010. postao selektor mlade reprezentacije Srbije. U leto 2012. je po drugi put postavljen za trenera Crvene zvezde, ali zbog slabih rezultata nije završio sezonu, jer ga je zamenio Portugalac Rikardo Sa Pinto.

Posle toga radio je četiri godine u Belgiji vodeći Mehelen u dva navrata i Standard iz Liježa. Nakon toga je otišao u Kinu. Tokom leta je na RTS radio kao stručni konsultant,komentarišući utakmice reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, ali i Ligi nacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading