Uživo REKAO MI JE... Piksi otkrio zašto nema Vlahovića, progovorio i o Sergeju

10:37 | 07-10-2024

Fudbal 0

Selektor Dragan Stojković otkrio je sve što zanima fudbalsku Srbiju...

Piksi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se danas povodom predstojećih mečeva u Ligi nacija protiv Švajcarske (12. oktobar) i Španije (15. oktobar).

- Da objasnimo javnosti. Njihov nedolazak je ovoga puta zajednički dogovor. Razgovarali smo, pričao sam i sa Vlahovićem i sa Sergejom, ostaje ono što je bilo pre mesec dana. Ima privatne probleme. Jedino vreme kada može da se posveti tome je za vreme reprezentacije.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nije problem ni selektor, ni savez, ni igrači. Pričao sam i sa Sergejem, to je isključivo dogovor između mene i njih. Mislim da za sledeće okupljanje neće biti problem.

Piksi Marko Metlaš
 

 

Selektor je otkrio da razgovara sa svima.

- Pre objavljivanja spiska obavim razgovore sa dosta igrača, da vidimo kako se osećaju i tako dalje. Direktno dobijem informaciju sa njihove strane o tome u kakvom su stanju. Posle toga se stavljaju ili ne na spisak. Dogovor je takav. Mitrović je potvrdio da se oseća odlično, da nema problem sa zadnjom ložom.

Piksi se osvrnuo i na izjavu Radeta Bogdanovića.

- Što se tiče izjave dotičnog, poštujem svačije mišljenje, da li ću prihvatiti ili ne. Objasnio sam o čemu se radi. Ako nije jasno, zovite i pitajte. Ako kaže drugačije, onda je to problem. Čuo sam se sa njim i pre objavljivanja spiska, posle Lajpciga i kada je dao dva gola, čestitao sam mu na golovima.

Piksi je govorio i o promenama na spisku. "Orlove" muče povrede.

- Vrlo sam otvoren, iskren, trudim se da budem do kraja razumljiv. Imamo kadrovskih problema i to je nešto što je slučaj sa svim reprezentacijama. Da otkazuju, ne dolaze... Dosta reprezentacija u Evropi ima te probleme. Na spisku ovde bio je Babić, a neće doći. Neki pišu da je izgubi mesto jer je izgubio zbog nekog drugog, što nije tačno, u pitanju je povreda medijalnog meniskusa desnog kolena, čak možda bude i operisan. U tom slučaju da li stvarno neko misli da treba da dođe ovde? Tu je i Ratkov ima pauzu od šest nedelja zbog povreda, apsurdno je da maltretirate nekoga da dolazi ovde. Vanja Milinković-Savić je dobio povredu desnog kolena i čini se da je u pitanju meniskus. Dolazi danas, ali ćemo u skladu sa dodatnim pregledom doneti odluku. Ivan Ilić takođe dolazi danas i uradiće dodatne analize. Ima problem sa ahilovom tetivom već duže vreme i dobija injekcije.

To nije kraj lošim vestima.

- Dobili smo sinoć vest u vezi sa Andrijom Živkovićem, pre sat vremena je urađena magnetna rezonanca, dobili smo izveštaj da se radi o bolu u kolenu. Što daje jednu mogućnost da bude oslobođen ovoga puta.

Osvrnuo se i na očekivanja u Ligi nacija.

- Ostalo je još 12 bodova u igri. Trudićemo se da svaki bod osvojimo pošteno. Kakav će ishod biti na kraju, to ne znam. Biće onakav kako smo se pokazali. Svesni smo tog izazova. Svesni smo šta nas očekuje. Da li ćemo doći do tog cilja. Ima mnogo igrača koji su prvi put sa nama. U martu počinju kvalifikacije za Svetsko prventvo. U ovoj Ligi nacija ćemo probati da uzmemo maksimalan broj bodova, ali u isto vreme i da pokušamo da vidimo sa čime raspolažemo u bliskoj budućnosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading