OGLASIO SE PREDSEDNIK LEGIJE Brutalno su me izudarali kada sam pokušao da dođem do Pankova

15:22 | 06-10-2023

Fudbal 0

Prvi čovek Legije iz Varšave, Darijuš Mioduski istakao je da je hapšenje Pankova skandal svetskih razmera i veruje da će srpski fudbaler uskoro biti na slobodi

EPA
EPA

Podsetimo, sve je eskaliralo u noći između četvrtka i petka kada su organi reda zatvorili na stadionu čelnike Legije.

Došlo je do opšteg meteža gde je holandska policija pendrecima krenula na goste iz Varšave.

Epilog je na kraju hapšenje Radovana Pankova i kapitena Žozuea.

Srpskom fudbaleru pokušavaju da napakuju da je povredio holandskog policajca.

- Ovo što se dogodilo u Alkmaru je skandal. Bio sam na mnogim utakmicama, viđao sam čak da su igrače napali navijači, ali ovako nešto nikad nisam. Da rukovodstvo i igrači budu na udaru lokalne policije... Ovo je presedan svetskih razmera. Nećemo odustati, učinićemo da objasnimo Evropi da izveštavanje holandskih medija nije istinito - poručuje Mioduski.

Predsednik Legije je istakao da je osećao neprijatnost pri samom dolasku u Alkmar.

- Mi sa ljudima iz AZ Alkmara imamo sjajnu komunikaciju. Oni ništa nemaju s ovim. Ali kad bolje razmislim, ovo što se desilo posle utakmice nije bio incident, već samo eskalacija nečega što je bilo maltene izvesno. U Alkmar sam stigao juče popodne i odmah sam čuo da su ljudi iz kluba meta lokalnih organa reda. Odnos lokalne vlasti prema nama bio je užasan - dodaje Mioduski.

EPA EPA
 

U holandskom zatvoru su trenutno kapiten Žozeu i Radovan Pankov, a predsednik Legije se nada da će oni biti u protokolu za utakmicu protiv Rakova koja se igra u nedelju.

- Svi u timu su šokirani, jer ovako niko nije doživeo. Svi smo zabrinuti za Pankova i Žozuea. Na kraju, ovo bi moglo da ojača tim, ali nije to tema. Nadamo se i verujemo da će obojica biti u konkurenciji za tim već u nedelju, na utakmici protiv Rakova - dodaje predsednik Legije.

Opisao je trenutak kada se dogodio čitav haos.

- Video sam redove policajaca sa besnim psima, koji su bili spremni da krenu na nas. Brutalno su nas tretirali. Našim navijačima na pamet ne bi pala bilo kakva agresija, jer su prijatelji sa navijačima Den Haga. Ne znam odakle sve ovo. Bio sam sa timom, u beloj košulji i elegantnom odelu i rekao da sam predsednik kluba. Morali su da se odnose prema meni sa poštovanjem. Ta moja metoda nije upalila, pa sam rekao da neću odustati. Brutalno su me izudarali, bacili telefon, a kada sam pokušao da dođem do Pankova i Žozuea, počela je da me bije maskirana policija - dodaje Mioduski.

Kako kaže, UEFA sve čini kako bi pomogla uhapšenim fudbalerima.

- Znam da UEFA radi na tome da igrače puste iz pritvora, jer to nije prihvatljivo,. Angažovali smo advokata, agresija je došla sa njihove strane. Rekli su da će, ako ne pustimo Pankova, upasti u autobus. Dogovorili smo se da Pankov svedoči, a oni su hteli i Žozuea - ističe Mioduski.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading