GAĆINOVIĆ NE ŽELI INFARKT ZAVRŠNICU PROTIV MAĐARA Ratkov otkrio ko mu je idol u reprezentaciji (VIDEO)

15:05 | 10-10-2023

Fudbal 0

"Orlovi" su se juče okupili u Staroj Pazovi, a već 14. oktobra će gostovati Mađarskoj u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tri dana kasnije, dočekaće Crnu Goru

Petar Ratkov
Printscreen

Fudbaler AEK-a , Mijat Gaćinović je poslednji put sa reprezentacijom bio 2020. godine, a od tada su ga pratile povrede.

Đorđević objavio spisak U21 reprezentacije za utakmice kvalifikacija za EP

- Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, prijaju reči selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam njegovo poverenje i da dobre igre sa klupske scene prensem i na reprezentativni nivo. Pratili su me pehovi u poslednje tri godine. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, posle toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nema na spisku. Sada je srećom sve u najboljem redu, igram konstantno u AEK-u, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobeđujemo u dresu svoje zemlje - zapitao se Gaćinović. 

Mađarska i Crna Gora su se sa Srbijom sastajali u Ligi nacija, pa su obe reprezentacije Gaćinoviću dobro poznate.

– Crnu Goru smo pobedili u oba meča, sa Mađarima imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njenoj igri nema padova, teško prima golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobeda u Budimpešti mogu da budu prava uvertira za spektakl sa Crnom Gorom. Kada je reč o južnim susedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo - ističe fudbaler. 

Gaćinović posebno lepu uspomenu nosi sa Mundijalita 2015. godine, kada je Srbija pobedila Mađarsku u poslednjem minutu drugog produžetka i to sa igračem manje.

- Svako sanja da igra pred punim tribinama, tako da se radujem lepom ambijentu. Mađare smo sećam se dobili u osmini finala na Mundijalitu 2015. godine. Uvek igraju oprganizovano, dosta su kompaktni. Tada smo dali golove od 90. minuta, sa igraćem manje. Samo da ne bude opet infarkt završnica. Mađarska mi je ostala u divnoj uspomeni, to je jedna od utakmica koja nam je trasirala put ka svetskom tronu. Sećam se da sam počeo sa klupe jer se nisam osećao dobro, ušao sam umesto Gruje i nije bilo lako. Izjednačili smo preko Šaponjića u poslednjim sekundama regularnog toka, a onda je Talaber dao autogol u poslednjem minutu drugog produžetka. Igrali smo pola sata sa igračem manje zbog isključenja Antonova, junački izdržali nalete Mađara i sreća nas je pogledala kada je bilo najvažnije. Naša generacija je zaista nešto posebno i verujem da ni u seniorskom uzrastu nismo rekli svoju poslednju reč - zaključio je Gaćinović.

Ratkovu će ovo biti debitantski nastup za reprezentaciju Srbije.

- Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije – oduševljeno konstatuje mladi napadač.

Fudbaler Salcburga imao je priliku da i ranije zabeleži debitantski nastup, ali su ga omele povrede.

– Nažalost, povredio sam se na prvenstvenoj utakmici i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Sada sam obavio razgovor sa selektorom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta - kaže Ratkov.

On će u napadu imati opasnu konkurenciju u vidu Mitrovića, Vlahovića, Jovića, Joveljića,...

- Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način - zaključuje Ratkov. 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading