SAMO JE JEDAN KLUB ISPRED Zvezda druga u Evropi po jednom bitnom parametru, evo kom i evo ko je ispred srpskog šampiona

14:01 | 16-11-2023

Fudbal 0

Koliko je ovaj podatak dragocen, govori to da Mančester Siti koji važi za najbolju ekipu na svetu, prosečno u prvenstvu upućuje sedam udaraca u okvir gola.

FK Crvena zvezda
Marko Metlaš/Alo

 

Fudbaleri Crvene zvezde u prvenstvu prosečno upućuju osam udaraca u okvir gola rivala, i time iza sebe ostavljaju brojne evropske velikane, a jedini klub koji je trenutno ispred prema tom parametru je holandski PSV.

- Ravnopravna je Zvezda sa Bajernom, Seltikom i Fejnordom i upućuje osam udaraca u okvir gola rivala, te predstavlja konstantno opasnost po protivnika. Govorilo se već o xG kategoriji (očekivani golovi) u kom Zvezda takođe prednjači, kako u Srbiji, tako i šire, ali o tome koliko našem timu nedostaje sreće u završnici, najbolje pokazuje parametar da od svih nabrojanih klubova, samo mi imamo dva prvenstena poraza. Zapravo, Bajern i Seltik sa ovakvom statistikom, još nisu izgubili, dok Fejnord ima jedan poraz. Takođe, sve pomenute ekipe su lideri u svom prvenstvu, sem Fejnorda koji je iza PSV-a, što još jednom potvrđuje da puleni Baraka Bahara definitivno nisu bili miljenici fortune ove jeseni.
 
Koliko je ovaj podatak dragocen, govori to da Mančester Siti koji važi za najbolju ekipu na svetu, prosečno u prvenstvu upućuje sedam udaraca u okvir gola. Giganti poput Reala i Barselone su na šest, kao i PSŽ koji takođe ima neke od najboljih fudbalera na svetu - piše na sajtu Zvezde.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading