HRVATSKA NA EVROPSKOM PRVENSTVU Evo koje su reprezentacije obezbedile EURO kroz kvalifikacije

22:53 | 21-11-2023

Fudbal 0

Vatreni su poslednji čekirali "vizu" za Nemačku...

Hrvatska
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Odigrani su poslednji mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a poslednja zemlja koja je uspela da obezbedi plasman na EURO jeste selekcija Hrvatske. 

Hrvati su uradili ono što se od njih očekivalo i u poslednjem kolu upisali pobedu nad Jermenijom na svom terenu od 1:0. 

Hrvati su u ovom meču odigrali baš onoliko koliok je trebalo. Igrali su smireno, strplkjivo gradili napade i čekali gol za vođstvo. Pred kraj poluvremena uspeli su u svojoj nameri.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sosa je centrirao s leve strane, pronašao Budimira na prvoj stativi. Napadač Osasune je glavom poslao loptu u prvi ugao golmana Čančarevića.

DRULOVIĆEV PRVENAC NA KLUPI "ORLIĆA" Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Luksemburg

Bunker Jermena je probijen, ali do kraja meča, promene rezultata nije bila pa se Hrvatska direktno plasirana na Euro. Na taj način, Hrvati su završili kvalifikacije kao drugi u Grupi D sa 16 bodova, jednom manje od prvoplasirane Turske. 

Tako, kompletirane su sve reprezentacije koje su se domogle Nemačke kroz kvalifikacije. Ono što je ostalo, jeste da preostala tri mesta popune ekipe koje će plasman obezbediti kroz Ligu nacija.

Do sada su plasman obezbedili: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska, Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Italija, Srbija, Hrvatska, Švajcarska, PF1, PF2, PF3

Kada je reč o žrebu, on je zakazan za 2. decembar u hamburgu, a Srbija će se nači u četvrtom šeširu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari(0)

Loading