AUF WIEDERSEHEN Najlošija Italija u istoriji

07:00 | 01-07-2024

Fudbal 0

Spori smo i tromi! Bukvalno smo se predali u ruke Švajcarcima od samog početka utakmice - grme iz Tutosporta, a ni ostali italijanski mediji nisu blagonakloni.

fudbal
Profimedia

Italijanska javnost i mediji s pravom su ljuti na nacionalni tim koji ne da nije uspeo da odbrani titulu šampiona Evrope već je sramno igrao tokom čitavog turnira.

- Bilo je dovoljno da Cakanjijev udarac protiv Hrvatske ne uđe u mrežu. Onda bi Italija ispala u grupnoj fazi, ali u stvarnosti naš ishod nije bio znatno drugačiji jer smo ispali na jednako sramotan način - piše „Gazeta delo sport“ pošto su „azure“ sa 2:0 eliminisali odlični Švajcarci.

Italija je ispala bez ispaljenog metka, a selektor Lučano Spaleti napravio je čak šest izmena u prvom timu za utakmicu sa Švajcarskom i odnosu na duel sa Hrvatskom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ovo grozno ispadanje znači početak nepredvidljivih nedelja na svim nivoima. Više ne možemo reći kako je veliko poverenje u Spaletija i predsednika saveza Gravinu. Samo je Donaruma zaslužio palac gore. Italiju čeka avion kojim će se vratiti kući, a to neće biti prijatan put za reprezentativce. Lepo sećanje na Vembli i evropsko zlato 2021. sada je nezamislivo. Spaleti je potpuno podbacio - dodaje „Gazeta“.

Lepo ih je videti, ali ih je tužno gledati

Italijane je lepo videti. „Adidas“ dresovi, oni zeleni za zagrejavanje, sakoi „armani“ na kojima piše „Italija“ pozadi, ali ih je tužno gledati. Mislim da to najbolje opisuje utakmicu i čitavo prvenstvo Italije. Realno, to je to -  rekao je BiH trener Amar Osim.

„Tutosport“ bio je još oštriji.

- Naša avantura na EP završena je na najgori mogući način. Ovo je možda i najgora Italija u istoriji velikih takmičenja. Spori smo i tromi! Bukvalno smo se predali u ruke Švajcarcima od samog početka utakmice. Auf Wiedersehen, aktualni prvaci. Ovo je čak i gora ekipa od one koja nije uspela da se plasira na SP u Kataru. Švajcarci se nikad nisu bojali za pobedu, upravo zato što je Italija odavala utisak da nije ni trebalo da bude na utakmici.

Novine „Korijere dela sera“ objavila je ocene igrača i selektora Spaletija, koji je dobio slabu trojku.

- Di Lorenco je Spaletiju poput sina, bar fudbalskog sina. On je u reprezentaciji zbog nepotizma! Odigrao je četiri utakmice, a jedna je lošija od druge... - opleli su u italijanskim novinama, a kritike su dobili svi osim Donarume, kome su dali sedmicu.

- Spaleti je potpuno podbacio, krenula su razmišljanja o njegovoj budućnosti. Pozicija mu sigurno nije čvrsta. Spaleti nije ništa naučio iz grupne faze i legitimno je postavljati razna pitanja - pišu Italijani.

Ančeloti predvideo krah

Posle ispadanja „azura“ internetom se širi isečak iz intervjua Karla Ančelotija pre početka turnira. U njemu je pokopao svoju reprezentaciju jednom jedinom rečenicom, a sada fanovi to prenose kao veliko proročanstvo.

Ančeloti je rekao da jedva čeka da vidi kako će igrati Nemačka na domaćem terenu. Novinar ga je potom upitao:

„A šta je s Italijom?“, a Ančeloti je samo odgovorio: „Šta s njom?“.

„Gazeta“ je uporedila Spaletijev neuspeh s prethodnim selektorima koji su preuzeli odgovornost počevši s Prandelijem na Svetskom prvenstvu 2014. Tada se Italija kao vicešampion Evrope oprostila već u grupi.

- Nakon eliminacije u grupnoj fazi SP 2014. Prandeli je odmah podneo ostavku, Ventura i Mančini, posle razočaravajućeg plej-ofa Svetskog prvenstva protiv Švedske i Severne Makedonije, prvi je dobio otkaz nekoliko dana kasnije, dok je Mančini otišao u Saudijsku Arabiju prošlog leta. Uskoro ćemo videti kakva će biti Spaletijeva sudbina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading