DECO, NE IDITE TAMO Evo zašto je Nemanja Matić opasno potkačio Zvezdu i Partizan

10:08 | 05-12-2023

Fudbal 0

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić bio je više nego oštar

Nemanja Matić
Foto Printscreen

Jedno od pitanja je bilo šta bi savetovao mlađem sebi kada bi mogao, a član Rena je istakao da bi zaobišao epizode u Zvezdi i Partizanu, gde je bio kao mlad fudbaler.

- Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube - rekao je Matić u intervjuu za "Yu planet"

Nastavio je u istom ritmu. Ispirčao je kako je oteran.

- Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub…”

Uprkos promašaju sa ta dva kluba, Matić je zaobilaznim putem napravio veliku karijeru tokom koje je igrao za Benfiku, Čelsi, Junajted i Romu između ostalih. Ipak, za sve to vreme sa nacionalnim timom je igrao samo na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading