STADIONI ZA PONOS SRBIJE Svetsko čudo u Surčinu, srpski "Old Traford", lepotani u Loznici i Zaječaru, a to je tek početak (FOTO)

13:31 | 14-12-2023

Fudbal 109

Leskovac, Zaječar i Loznica dobili su najmodernije objekte na kojima su se već igrale utakmice Lige konferencije, a na jednom od njih je Srbija obezbedila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

stadion
Infolo.rs/Goran Petrović/vlada srbije/Tanjug

Tokom 2023. godine Srbija je napredovala na sportskom planu, a posebno na fudbalskom, pre svega što se tiče infrastrukture.

Čak tri velelepna stadiona ugledala su svetlost dana, a uskoro će i četvrti, najveći, moći da ugosti velike fudbalske sile i poznate fudbalere.

Leskovac, Zaječar i Loznica dobili su najmodernije objekte na kojima su se već igrale utakmice Lige konferencije, a na jednom od njih je Srbija obezbedila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Hajde da vidimo šta je to sve urađeno i šta se još novo sprema...

Nacionalni stadion, Surčin

Snovi mnogih generacija konačno postaju realnost. Srbija će, definitivno, do kraja 2026. dobiti Nacionalni stadion, budući dom fudbalske reprezentacije, ali i objekat koji će u Beograd dovesti najveća sportska takmičenja. 

Izbor lokacije je pao na Surčin, najperspektivniju gradsku opštinu, i Nacionalni stadion će biti najznačajniji deo predstojeće međunarodne izložbe EXPO 2027.

 

 

Nacionalni stadion vlada srbije
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će početak izgradnje nacionalnog stadiona u Surčinu biti u junu 2024. i da će morati da bude završen „do jeseni 2026. godine“.

 

Stadion će biti kružnog oblika, bez atletske staze, i predstavljaće jedinstven arhitektonski poduhvat. Biće to prvi „bašta-stadion“ - imaće zelenu i prirodnu fasadu. Planiran je kapacitet od 52.000 gledalaca. Posedovaće parking od 4.500 mesta i prostiraće se na 32 hektara.

Oko stadiona, visine 55 metara, nalaziće se kafići, kiosci, restorani, prostori za odmor, uz jedinstvene prostore za šetnju. Biće povezan postojećom i novom saobraćajnom infrastrukturom, do njega će se stizati i vozom.

Nema šta, u doglednoj budućnosti ovde ćemo moći da gledamo najveća evropska fudbalska takmičenja.

 

Stadion Kraljevica, Zaječar

Zaječar preko noći postaje važna tačka na mapi fudbalske Srbije, zahvaljujući izgradnji modernog gradskog stadiona.

„Kraljevica“ se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima. Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Predsednik države Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion 19. novembra u prisustvu čelnika UEFA koji su pozitivno ocenili ovaj sportski objekat.

Stadion Kraljevica Zaječar Promo
 

Dragan Džajić, prvi čovek FSS, rekao je da će na ovom mestu uskoro igrati i reprezentacija Srbije.

- Imam veliko zadovoljstvo i čast da prisustvujem otvaranju ovog velelepnog stadiona. Želim da pozdravim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prvog čoveka Evropske fudbalske unije Aleksandra Čeferina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i sve ostale drage goste. Drago mi je što ste se okupili ovde u ovako velikom broju. Greh bi bio da na ovako velelepnom stadionu ne igraju najveći klubovi sa prostora bivše Jugoslavije - rekao je tom prilikom Džajić.

On je izrazio nadu da će zaječarski klub Timok 1919 napredovati iz ranga u rang da bi mogao ovde da ugosti najbolje klubove iz Srbije i regiona.

- Što se tiče državnog tima, obećavam da će reprezentacija uskoro igrati na ovom stadionu - rekao je Džajić na otvaranju.

Stadion Lagator, Loznica

Stadion „Lagator“ u Loznici izgrađen je po najvišim UEFA standardima. Izgradnja je započeta 2021, a rok za izgradnju bio je dve godine.
 

Zašto šarene stolice?

Ono što je posebno interesantno jeste da su stolice montirane po engleskom sistemu, sa različitim dezenima plave boje, kako bi i kada je na stadionu nešto manje gledalaca, ljudsko oko rezonovalo da su tribine ispunjene.

U okviru kompleksa nalazi se sedam objekata, fudbalski klub Loznica sa zapadnom tribinom, tunel za izlaz igrača na teren, pomoćni objekat, istočna tribina, dve biletarnice i kiosk.

Tajna imena - Lagator

Posebnu draž čitavoj priči daje ime „Lagator“, koje vuče turske korene. Navodno, reč „lagator“ se odnosi na osmansku vojnu terminologiju, odnosno bila je naziv za zapovednika vojnog odreda u osmansko doba.

Stadion je kapaciteta između 8.000 do 8.500 posetilaca. Pristup je omogućen sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.

Stadion Lagator Loznica Tanjug/Tara Radovanović
 

Tunelu za izlaz igrača na teren se pristupa iz glavnog objekta fudbalskog kluba u okviru koga su smešteni svi propratni sadržaji neophodni za funkcionisanje kompleksa. Pomoćni objekat se nalazi između glavnog i pomoćnog terena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novoizgrađeni stadion u Loznici.

Gradski stadion Dubočica, Leskovac

Leskovac lepši scenario nije mogao da očekuje. Dobio je supermoderan stadion, ali i privilegiju da navijači baš s ovih tribina isprate reprezentaciju Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

„Orlovi“ su 19. novembra u kvalifikacijama igrali 2:2 sa Bugarskom, u VIP loži je bio i predsednik države Aleksandar Vučić, a sve to je bilo dovoljno da se naš nacionalni tim plasira na EP, na kojem nas nije bilo duge, duge 24 godine.

Na mestu sadašnjeg stadiona u Leskovcu svojevremeno se nalazio Gradski stadion, koji je imao zapadnu tribinu kapaciteta 2.514 gledalaca, dok je istočna primala oko 4.500 ljudi. Stadion je bio u vlasništvu grada i decenijama je bio u zapuštenom stanju zbog oskudnih sredstava za održavanje.

Srbija - Bugarska Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Srećan i za Dubočicu

Novoizgrađeni stadion u Leskovcu zvanično je otvoren utakmicom trećeg kola Prve lige Srbije između Dubočice i ekipe RFK Novi Sad. Domaći tim je slavio sa 2:1.

Projekat novog stadiona uradili su konzorcijum firmi CEP i Synthesiz iz Beograda, dok je investitor UNDP. U martu 2021. počelo je rušenje starog, a u julu iste godine započeta je izgradnja novog stadiona, koja je poverena novosadskoj firmi GAT. Vrednost radova na stadionu iznosi skoro 2,5 milijarde dinara, a novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Izgradnja Gradskog stadiona „Dubočica“ završena je u proleće 2023. godine, a novi objekat sastoji se od četiri tribine ukupnog kapaciteta 8.136 mesta. Visina objekta stadiona je 16,3 metra, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105x68 metara, a teren sa okolinom pokriva ukupno 121x85 metara. Fasadom objekta dominiraju naizmenično smaknuti mrežasti paneli u zlatnoj boji, koji daju dinamiku i odaju zanimljivu igru senki. Na stadionu je postavljena hibridna trava, mešavina veštačke i prirodne trave (30/70), a sam teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

Stadion Dubočica u Leskovcu Tanjug/Sava Radovanović
 

 

Stadion je izgrađen u tri faze - prva je bila izgradnja stadiona sa parkingom, potom je usledila gradnja sportskog objekta uslužnog karaktera na severnoj strani, dok je treća faza podrazumevala izgradnju sportskog objekta s pratećim administrativnim i edukativnim sadržajem.

Tribine su postavljene obodno u odnosu na sportski teren sa sve četiri strane. Zapadna tribina ima tri nivoa. Na prvom nivou ispod tribina su sadržaji vezani za potrebe kluba: nezavisni prilazi autobusom za domaće i gostujuće igrače, svlačionice i sale za zagrevanje, prostorije za sudije i delegate, prostrani hol, centralni ulaz za VIP goste i novinare, sala za pres konferencije, sala za prvu pomoć i doping kontrolu, te prostorija za smeštaj opreme za rad stadiona.

Na drugom nivou su ulazi na tribine, i to kroz sedam prolaza. Na trećem nivou projektovani su prostori za upravu kluba, novinare, TV reportere, TV studio, kontrolna soba, VIP kafe. Sa istoka, juga i severa posetioci će kroz kontrolisane ulaze ulaziti u koridor ispod tribina. Duž koridora biće postavljeni punktovi za ketering, prvu pomoć i toaleti. Projektovani su i nezavisni ulazi na tribine za osobe s posebnim potrebama, i to s jugoistočne i severoistočne strane.

Zarada kroz koncerte, lokale, bioskope...

Predsednik Vučić je u avgustu rekao da će biti izabrani najbolji operateri za održavanje, ne samo stadiona u Leskovcu već svih stadiona u zemlji.

- Oni će upravljati s više objekata, mi ćemo kao država postići ugovor, deo troškova će se vratiti kroz lokale, a deo kroz sadržaje, koncerte, bioskopske projekcije. To će raditi najbolji ljudi na svetu, ja to ne znam - rekao je Vučić, i objasnio da održavanje trave na leskovačkom stadionu košta 12.000 do 15.000 evra mesečno, da će to u početku preuzeti Fudbalski savez Srbije, a potom operater iz inostranstva.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa. Krovna konstrukcija kompletno pokriva sve tribine stadiona. U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion će moći da služi za pripremu reprezentacije i ekipa jer će pored terena imati i dodatnu salu za pripremu igrača. Na njemu će moći da igraju mlađe selekcije i B reprezentativna selekcija, s obzirom na to da će ispuniti određene standarde UEFA.

Na redu su Niš i Kragujevac

Sve što je prosperitetno, moderno i lepo u Srbiji opozicioni mediji po pravilu gledaju da ospore i pronađu neku manu. Tako je prilikom otvaranja novog stadiona u Loznici jedno od takvih pitanja bilo postavljeno predsedniku Aleksandru Vučiću - zašto se kasnilo s otvaranjem „Lagatora“?

Vučić je izjavio da kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona.


Inače, Vučić je najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. Kako je rekao, u novi „Čair“ trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(109)

Loading
Mima

15.12.2023 14:16

Fenomenalno. Savršeni stadioni za najbolje igrače.

KARMA

15.12.2023 15:36

A decu lečite sms porukama? TO JE LOŠA KARMA ZA SVE VAS

Pero

15.12.2023 15:59

Stadion sa kojim će se ponositi Sebija

Branko N

15.12.2023 16:06

Širom se Srbije izgrađuju velelepni stadioni o to treba pozdraviti.

Tanja

15.12.2023 16:07

Ulaganja u sport nikad nisu bila ovolikog intenziteta. Stadioni koji se otvaraju širom Srbije su svima nama na ponos!

Mitar

15.12.2023 16:14

Još više u stadione a onda u bolnice. Da ovi mrzitelji potpuno odlepe.

Kaca

15.12.2023 16:15

Ulaganje u sportsku infrastrukturu je veoma znacajno,pogotovo za mlade. Bravo.

Ana

15.12.2023 16:17

Čak tri velelepna stadiona ugledala su svetlost dana, a uskoro će i četvrti, najveći, moći da ugosti velike fudbalske sile i poznate fudbalere.

Ivana

15.12.2023 16:18

Stadion za ponos i diku.

Nina

15.12.2023 16:19

Treba da budemo ponosi kao.gradjani .Jer naša država ima čak tri najmodernija stadiona.

Mina

15.12.2023 16:21

Tokom 2023. godine Srbija je napredovala na sportskom planu narucito u pogledu infrastrukture.

Ana

15.12.2023 16:23

Loznica i Zaječar imaju čime da se ponose.

Ana

15.12.2023 16:27

Tri velelpana stadiona treba da nam.budu na ponos .

Miki

15.12.2023 16:28

Stadion u Loznici je pravo remek delo,jedno prelepo,ali i funkcionalno zdanje.

Ivana

15.12.2023 16:29

Tek je pocetak ulaganja u sport i nove stadione

Miki

15.12.2023 16:30

Da nam nije dobre i stabilne ekonomije,za sta je itekako zasluzan i ministar,ne bi mogli da kao drzava realizujemo ovakve projekte!!!

Ivana

15.12.2023 16:30

Stadioni izgledaju svetski

Ivana

15.12.2023 16:31

Stadioni ponos Srbije

Mika

15.12.2023 16:31

Stadioni su pravi lek za omladinu u ovom zluradom vremenu.

Miki

15.12.2023 16:31

Velelepan stadion u Surcinu bice nas ponos.

Mika

15.12.2023 16:32

Srbija je zemlja sporta i novi stadioni su samo dodatni podsticaj za domaca i medjunarodna takmicenja.

Mile

15.12.2023 16:34

Ovi stadioni su lepota i za oci i za dusu.

Miki

15.12.2023 16:34

Novi stadioni u Srbiji dokaz da vlast dosta ulaze u sport i omladinu!

Miki

15.12.2023 16:35

Velika radost za mlade generacije.

Miki

15.12.2023 16:36

Ovako lep i moderan stadion je ponos naše Srbije. Svaka čast.

Mix

15.12.2023 16:37

Impresioniran sam naporima koje vlast ulaže u sportske objekte. Stadion u Surcinu izgleda fantastično!

Milana

15.12.2023 16:38

Glasajmo sutra za Vucica, imacemo izgradjene stadione u planiranim rokovima.

Mix

15.12.2023 16:38

Drago mi je sto se sve više ulaze u sport i sportske objekte!

Nemanja S

15.12.2023 16:40

Novi nacionalni stadion će biti novi simbol Srbije!

Divna

15.12.2023 16:40

Novi stadioni podsticu i organizovanje sportskih medjunarodnih takmicenja , sto sve doprinosi razvoju i privrede i turizma.

Eva

15.12.2023 16:41

Deca ce na stadione, a ne u kockarnice.

Stanka

15.12.2023 16:43

Sport je jako bitan za razvoj omladine koja je sve vise uz video igricei zato ce ih stadioni privuci ili kao igrace ili kao gledaoce.

Dragan Sandić

15.12.2023 16:43

Srbija je zaslužila jedan novi veliki stadion! Tako ćemo moći da konkurišemo za domaćinstvo brojnih međunarodnih takmičenja.

Gina

15.12.2023 16:45

Gradovi sa ovakvim stadionima ce privuci mnogo i stranaca i sportista.

Luka Desančić

15.12.2023 16:45

Posle stadiona u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, počinje gradnja nacionalnog stadiona u Surčinu.

Nikola

15.12.2023 16:47

Znatno smo napredovali u oblisti sportske infrastrukture

Miloš Mihajlović

15.12.2023 16:47

Stadion će biti gotov za EXPO 2027. godine.

Čukić Sava

15.12.2023 16:50

Srbija će biti spremna za nova sportska takmičenja nakon izgradnje Nacionalnog stadiona.

maja

15.12.2023 16:50

Nasa zemlja ce znacajna novcana sredstva izdvojiti za oblast sporta

Jovan

15.12.2023 16:50

Izgradnja nacionalnog stadiona će zaista biti velika stvar za našu zemlju

ivana

15.12.2023 16:51

Izgradnja i otvaranje nacionalnih stadiona važni su za prvenstvena kako bi se mlađe generacije motivisale da se uključe u bavljenje sportom!

Đorđe Milošević

15.12.2023 16:52

Naša zemlja je uradila sve da bude dobar domaćin međunarodne izložbe EXPO 2027.

milena

15.12.2023 16:52

Srbija ne prestaje da se razvija i modernizuje. Ulaganja u sport su nikad veća

Frki

15.12.2023 16:52

Prelepi stadioni, ovako nešto pre je bilo nezamislivo u Srbiji.

marko

15.12.2023 16:52

Vučićeva podrška sportu i sportskoj infrastrukturi je zaista od velikog značaja! Mlađe generacije moraju da se uključe u zdrav život, a fudbal je nešto što svi vole!

vanja

15.12.2023 16:53

To se zove presednik, gradi, radi i bori se gde treba za svoju zemlju! Ovako se gradi jedna stabilna zemlja koju su vekovima lopovi uništavali ali konačno neko kodostojanstveno i pošteno zastupa svoj narod! Samo napred Vučiću, Srbija je uz tebe!

tijana

15.12.2023 16:54

Ovaj stadion će u budućnosti donositi novac, kroz koncerte, utakmice i razne skupove.

jasna

15.12.2023 16:54

Naš sport je zaslužio ovakva ulaganja

Nermin Suljaković

15.12.2023 16:54

Veliki moderan stadion će pokrenuti sportski turizam u Srbiji. Dolaziće mnogi ljudi da gledaju utakmice svetski poznatih ekipa.

Nina

15.12.2023 16:54

Malo je reći da su stadioni savršeni.

vera

15.12.2023 16:55

Drago mi je što Vučić ulaže u izgradnje stadiona! Leskovčani i drugi mogu biti ponosni što su dobili ovako prelep fudbalski stadion!

Jovanka Ostojin

15.12.2023 16:56

Naša zemlja gradi movu sportsku infrastrukturu!

milos

15.12.2023 16:56

Nikada se nije ulagalo u sport kao sada. Naši sportisti će na stadionu sa ponosom predstavljati našu zemlju.

masa

15.12.2023 16:57

Prelepo! Kao u nekoj evropskoj metropoli!

Vesna

15.12.2023 16:57

Ulaganje u stadion je od velikog značaja za sport

Vladimir Živkov

15.12.2023 16:58

Srbija je naša zemlja i svi treba da smo ponosni što se gradi!

Zoran

15.12.2023 16:58

Ne zna se koji je stadion lepši, svaka čast.

Milošević Nikola

15.12.2023 17:00

Veoma je važno graditi sportske objekte. Oni su važni zbog zdravlja nacije, ali i zbog razvoja sporta.

Mare

15.12.2023 17:00

Moramo da nastavimo da radimo i gradimo!

Ana

15.12.2023 17:00

Velepni stadioni, za ponos.

Katarina

15.12.2023 17:00

Otvaranje novog stadiona će označiti početak jedne nove i uspešne etape u oblasti sporta za čitav Surčin.

Katarina

15.12.2023 17:01

Srbija sada ne sme da stane taman kada smo krenuli dobrim putem.

Vojka Sarić

15.12.2023 17:02

Expo je razvojna šansa Srbije! Do 2027. će biti izgrađeno dosta objekata.

Mare

15.12.2023 17:04

Novi stadion ce privuci mnoge ekipe, timove, sirom Sveta.

Mare

15.12.2023 17:05

Velika stvar za Loznicu dobro je da se ulaze u sve sfere zivota.

Luka

15.12.2023 17:06

Kakav stadion! Fantastično.

Mare

15.12.2023 17:06

U Leskovcu ce se igrati mnoge vazne utakmice nase buducnosti

Mare

15.12.2023 17:07

Zbog stadiona Banja Koviljača je trenutno jedna od najposećenijih banja u Srbiji i treba povećati smeštajni kapacitet

Mare

15.12.2023 17:08

Ovaj stadion je nesto sto je dugo falilo Loznici.

Mix

15.12.2023 17:10

Loznica je dobila mnogo lepši stadion nego što imaju gradovi u Evropi.

Tinka

15.12.2023 17:12

Snovi mnogih generacija konačno postaju realnost.

Katarina

15.12.2023 17:12

Vreme je da Surčin dobije jedan savremen sportski stadion.

Katarina

15.12.2023 17:14

Vučić nastavlja da gradi stadione i sportske objekte, brine o mladim sportistima koji su budućnost naše zemlje!

Aca

15.12.2023 17:14

Stadion u Surčinu će biti među najlepšima u svetu

Ana

15.12.2023 17:17

Sve vise i vise se ulaze u vojsku.

Katarina

15.12.2023 17:18

Mnogo je uloženo u sportske objekte sirom Srbije. I stadion u Surčin će biti renoviran.

Katarina

15.12.2023 17:21

Ogroman podsticaj za mlade ljude koji se bave sportom izgradnja velelepnog stadiona u Surčinu koji će biti za ponos.

Miki

15.12.2023 17:21

Leskovac i jeste srpski Mančester!

Katarina

15.12.2023 17:22

Isti scenario, kada se najavi rekonstrukcija stadiona opozicione narikače će da kukaju za mamografom, kada se donese mamograf onda će da pređu na nešto drugo.

Katarina

15.12.2023 17:22

Imaćemo najbolje i najmodernije stadione u regionu!

Katarina

15.12.2023 17:23

Nas sport i infrastruktura doziveli su procvat tokom ovih godina, tako ce i Surčin uskoro dobiti vredan projekat.

Katarina

15.12.2023 17:26

Ulaganja u sport su ogromna zbog zdravlja naše dece.

Katarina

15.12.2023 17:27

Novi stadioni su velika prilika za još bolji razvoj sporta.

Katarina

15.12.2023 17:28

Granjana stadiona je veoma vazna iz vise razloga medju kojima su I organizovanje sportskih događaja kao što su fudbalske utakmice, atletska takmičenja, koncerti i slično.

Katarina

15.12.2023 17:28

Jos jedan stadion ce zasijati punim sjajem, nasa omladina ce imati gde da trenira

Katarina

15.12.2023 17:28

Gradnja stadiona ima značajan ekonomski uticaj na lokalnu zajednicu. Ovi objekti privlače turiste i posetioce, što dovodi do povećanja potrošnje u lokalnim prodavnicama, restoranima. Takođe se stvaraju radna mesta tokom izgradnje i održavanja stadiona.

Katarina

15.12.2023 17:29

Stadioni su važni za promovisanje sporta i fizičke aktivnosti. Prisustvovanje sportskim događajima može inspirisati ljude svih uzrasta da se bave sportom i vode zdrav životni stil.

Katarina

15.12.2023 17:30

Impresionirana sam činjenicom da će stadion "Old Traford" postati jedan od najboljih u Srbiji. Ovo je sjajan korak napred za sportsku infrastrukturu zemlje.

Aurora

15.12.2023 17:31

Izgradnjom novih stadiona podsticemo mlade da se sve vise okrenu sportu.

Katarina

15.12.2023 17:31

Kada vidim da su se na ovim stadionima već igrale utakmice Lige konferencije, osećam ponos zbog istorijskog plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo. Hvala vam što stvarate uslove za razvoj sporta u zemlji.

Katarina

15.12.2023 17:31

Iako gradnja stadiona može biti skupa investicija, ali koristi koje donose vredne uloženog truda i resursa.

Elizabeta

15.12.2023 17:32

Ovo su zaista prelepi stadioni.

Katarina

15.12.2023 17:32

Ne sumnjamo da ce Old Traford biti jedan od najboljih stadiona u Srbiji.

Katarina

15.12.2023 17:33

Old Traford će biti renoviran, bice to jedna lepa slika naseg fudbala. Surčin to zasluzuje!

Katarina

15.12.2023 17:34

Stadion "Old Traford" će biti ponos naše zemlje! Radujem se danu kada će biti jedan od najboljih u Srbiji.

Katarina

15.12.2023 17:35

Infrastrukturni napredak u sportu je nešto o čemu treba da budemo ponosni. Tri nova stadiona su prava pobeda za Srbiju!

Nikolina

15.12.2023 17:35

Stadioni za ponos Srbije predstavljaju izvanredna arhitektonska dostignuća. Svetsko čudo u Surčinu, srpski "Old Trafford", i lepotani u Loznici i Zaječaru svedoče o posvećenosti razvoju sportske infrastrukture. Ovo je tek početak, a perspektiva unapređenja sportskog duha i lokalne zajednice kroz ove objekte donosi pozitivnu energiju i ponos Srbije.

Katarina

15.12.2023 17:35

Plasman na Evropsko prvenstvo je dokaz da se trud i investicije u sportsku infrastrukturu isplate.

Katarina

15.12.2023 17:36

Vučićeva predanost unapređenju sportske scene u Srbiji je očigledna. Bravo za lidera koji razmišlja o budućnosti.

Katarina

15.12.2023 17:36

Srbija je procvetala u sportu i zato su nam potrebni stadioni zbog naših mladih fudbalera i stranih igračka koji dolaze u Srbiju.

Katarina

15.12.2023 17:36

Očigledno je da će ova inicijativa imati dalekosežan uticaj na sportski ambijent u Srbiji.

Katarina

15.12.2023 17:37

Jedva čekam videti kako će "Old Traford" doprineti lokalnoj zajednici i sportskim događajima.

Kova

15.12.2023 20:35

Srbija ulaze godinama u sport.

Maja

15.12.2023 20:35

Imace nasi sporisti prava velelepna izdanja.

Car

15.12.2023 20:36

Bitno je ulagati u sporr.

Aco

15.12.2023 20:36

Ponosni smo svi na ove izgradnje.

Novica

15.12.2023 20:37

Novi stadioni danas krase Srbiju,a tek smo počeli.

Sava

16.12.2023 14:28

Напредак је видљив Стадиони изгледају Фантастично међутим репрезентацију Србије треба да воде стручњаци, не Аматери.