JOVAN MIJATOVIĆ NIJE POSLEDNJI Još jedan Srbin stigao u MLS ligu

12:15 | 16-02-2024

Fudbal 0

Defanzivni vezista je u transferu vrednom tri miliona evra prešao prošle godine u razvojnu ekipu Šarlota, Kraun legasi, a sada se izborio da zaigra za prvi tim kluba iz MLS lige.

Nikola Petković
Marko Metlaš/Alo

 

Nakon odličnih igara u dresu Čukaričkog i kaljenja u razvojnoj ligi SAD, mladi fudbaler Nikola Petković (20), prešao je u američki Šarlot.

Defanzivni vezista je u transferu vrednom tri miliona evra prešao prošle godine u razvojnu ekipu Šarlota, Kraun legasi, a sada se izborio da zaigra za prvi tim kluba iz MLS lige.

Postigao je Petković tri gola, imao i četiri asistencije,  pa će naredne sezone dobiti šansu da zablista na velikoj pozornici.

Zrenjaninac je potisao ugovor do 2026, sa opcijom produžetka na još jednu godinu, a ne kriju u Šarlotu koliko su zadovoljni što je njihov član.

– Nikola je vrlo zanimljiv igrač i veliki talenat, koji smo bili sposobni da razvijamo kroz naš sistem prošle sezone u okviru Kraun legasija. On je sjajan primer naše strategije kroz takmičenje u MLS razvojnoj ligi. Identifikujemo mlade igrače i dajemo im potrebno vreme da se prilagode na naš sistem i uopšte život u Šarlotu – kazao je generalni menadžer ovog kluba Zoran Krneta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte FC (@charlottefc)

Sve više mladih igrača koristi šansu u Americi i odlazi iz SAD u velike evropske klubove, a jedan od njih je i nekadašnji čuvar mreže Čukaričkog, sada golman londonskog Čelsija, Đorđe Petrović. Tome se nada i doskorašnji napadač Crvene zvezde, Jovan Mijatović, koji je pojačao redove Njujork sitija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading