"ŽELJA MI JE ISPUNJENA" Piksi "završio" klinca iz inostranstva, a njegova majka nikad ponosnija: Moj sin govori srpski, ali...

19:20 | 01-03-2024

Fudbal 0

Još jedno veliko pojačanje za "orliće".

ata
ATA Images

Nedavno nam je krupna vest stigla iz Engleske, odakle je 15-godišnji Edvard Ibrović-Flečer. Ovaj mladi fudbaler Mančester junajteda je izabrao da igra za reprezentaciju Srbije iako je odrastao na "ostrvu", pa će sigurno predstavljati veliko pojačanje za naš nacionalni tim.

Njegova majka, Dina Ibrović-Flečer, za "Informer" je objasnilo kako je došlo do toga da njen sin izabere Srbiju:

- Krajem prošle godine bili smo na odmoru u Novom Pazaru. Pošto moj Edvard nikad ne odmara i trči za loptom, otišli smo na igralište i zatekli trening mladog tima Novog Pazara. Edvarda su pozvali da trenira sa ekipom do 18 godina. Tu je bio trener Sead Muratović, koji nas je pitao da li želimo da moj sin ubuduće igra za Srbiju. Tako je sve krenulo. Bila sam presrećna kada sam čula da postoji ta mogućnost. I pored toga što ga želi Engleska, moja dugogodišnja želja je da igra za moju zemlju. Sada će mi ta želja biti ispunjena, mnogo sam ponosna.

OTAC SRBIN - NIKAKVA GARANCIJA Kad srce majki odlučuje, naša reprezentacija dobije dijamante

Mladi Edvard je bio presrećan zbog poziva:

- Edvard? On je presrećan! Žao mi je samo što tu vest nije prvo čuo od mene. Preduhitrio me je njegov trener, koji mu je prvi javio tu vest. Da objasnim, mi porodično živimo u Lidsu i Edvard samo vikendom dolazi kući, a inače živi u Mančesteru u klupskom internatu. Tamo je dobio stipendiju i dobro mu ide. Jedva čekam da se vidimo i popričamo o ovim novim vestima - dodaje Dina.

 

 

Fudbaler je kao mali govorio srpski, ali...

- Edvard je sa četiri godine savršeno govorio srpski, ali vremenom je zaboravio, pošto ovde gde živim pričamo nema nikog iz moje zemlje. U Srbiji imam oca, majku i brata, rodbinu u Novom Pazaru, Beogradu, po Bosni, svugde... Jedino kada sa njima pričam Edvard može da čuje srpski jezik. Sve u svemu, bolje razume nego što govori - ističe Dina.

Dina je potom istakla da je ona bila "ključni faktor" pri donošenju odluke:

- Sigurna sam da sam ja bila taj "ključni faktor". Moj muž me uvek podržava u svemu, on zna mi je velika želja da Edvard igra za Srbiju. Ima pravo nastupa za obe reprezentacije, zasad je odluka ovakva - zaključuje Dina Ibrović Flečer.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading