ODJEK SKANDALA KOJI JE POTRESAO SRSPKI FUDBAL Javio se Svilarov otac i imao samo jednu poruku

15:38 | 08-03-2024

Fudbal 0

Otac golmana Rome koji je odbio da igra za Srbiju se javio i pojasnio celokupnu situaciju.

Mile Svilar
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Ozbiljan skandal u srpskom fudbalu je izazvala odluka golmana Rome Mileta Svilara da odbije poziv Srbije kako bi promenio reprezentaciju. Sada se oglasio i njegov otac.

Legendarni golman Ratko Svilar je u izjavi za Kurir  pojasnio situaciju oko 24-godišnjeg čuvara mreže.

- Ja sam trenutno u Rimu, došao sam da gledam utakmicu. Koliko znam Mile je sinoć dao nekoliko intervjua, ali tu nije bilo reči o reprezentaciji. Jutros je otišao na trening oporavka, ima neku malu povredu koju vuče već tri, četiri nedelje. Ako se pojavila informacija da je neko iz Rome obavestio ljude iz Saveza onda je to verovatno tačno, ali u ovom trenutku ja ne mogu da kažem više od toga. Kad dođe kući sa treninga i popričamo onda ću imati više informacija.

Napomenuo je Ratko da je on uvek više gurao Mileta ka reprezentaciji Srbije iako je golman Rome rođen u Belgiji.

- Mileta sam oduvek ubeđivao da treba da prihvati poziv Srbije i da igra za nas. Međutim, on je rođen u Belgiji, igrao je sa većinom tih momaka koji sada igraju za reprezentaciju Belgije u mlađim selekcijama. Ja znam da je njemu najvažnije da brani za svoj klub, to mu je primarno, ali zaista ne znam šta se jutros dešavalo.

Roma AP Photo/Peter Dejong
 

 

Ističe stariji Svilar da se Mile nikada nije ljutio na selektora Dragana Stojkovića Piksija što ga nije zvao u reprezentaciju pošto nije branio za Romu.

- On je zaista objektivan i dok nije počeo da brani za Romu niko ga nije ni jurio. Nije se ni ljutio niti mu je bilo krivo kada ga Piksi nije pozivao za reprezentaciju, jer je i sam rekao da ako ne brani za Romu da ne može da brani za reprezentaciju. Srbija ima stvarno odlične golmane. Vanja brani u Torinu, Rajković isto odlično u Španiji i sad ovaj mali Đorđe Petrović u Čelsiju je zaista sjajan. Nikada nije bio ljut, čak je i opravdavao postupke selektora da ga ne pozove, jer nije branio u klubu. Šta god da odluči to je njegova odluka, on je mlad, ima 24 godine. Ja sam uvek želeo da igra za Srbiju i da on bude prvi golman. Ali dobro, to je život, nekad ide, nekad ne ide.

Za kraj, Ratko ističe da njegov sin nikada nije bio nezadovoljan u selekciji Srbije.

- Mile nije bio nezadovoljan u reprezentaciji, znam da je bio nezadovoljan u Benfici kad nije branio. Ali to je jednostavno odluka trenera i nikad se nije mešao u to, njegovo je da samo još bolje trenira. I ja sam bio golman i znam da kad me stavi na klupu to je to, može on meni da objasni i obrazloži svoju odluku, ali ja se u to nisam mešao. Ja sam branio za reprezentaciju i smatrao sam da treba mnogo više da branim, ali kad je takva odluka trenera šta da radim. Igrač može da se buni koliko hoće, ali uvek je odluka na kraju na treneru. Da sam ja trener meni bi Mile odigrao već 150 utakmica za ne znam koji prvi tim - završio je Ratko Svilar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading