"POZIVAMO SVE INSTITUCIJE..." Oglasili se iz lažne države zbog nameštane utakmice sa Hrvatima

17:26 | 31-03-2024

Fudbal 0

Reč je o utakmici 1. kola grupne faze Lige konferencija, koja je završena trijumfom kluba iz južne srpske pokrajine od 2:0. Kako su naveli brojni regionalni mediji, tim povodom pokrenuta je istraga zbog ozbiljnih sumnji da je duel namešten.

FK Dinamo Zagreb
EPA/ANTONIO BAT

 

Fudbalski klub Balkani iz Suve Reke, koji predstavlja samoproglašenu državu Kosovo u evropskim takmičenjima, reagovao je saopštenjem nakon optužbi da su prošle jeseni odigrali namešten meč protiv Dinamo Zagreba!

Reč je o utakmici 1. kola grupne faze Lige konferencija, koja je završena trijumfom kluba iz južne srpske pokrajine od 2:0. Kako su naveli brojni regionalni mediji, tim povodom pokrenuta je istraga zbog ozbiljnih sumnji da je duel namešten.

Pre meča, veliki favorit bio je zagrebački klub, a trijumf je odneo tim koji je po prvi put učestvovao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

- Ovo je pokušaj bacanja senke na izvanrednu i istorijsku pobedu ostvarenu protiv sjajnog tima, zagrebačkog Dinama. To je meč koji je odjeknuo u evropskim i svetskim medijima kao veliki uspeh našeg kluba. Pozivamo sve institucije pravde, Tužilaštvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem i da razjasne svaki mogući detalj. A kada se to uradi, želimo odgovornost svih onih koji su umešani u ovu priču, jer ne možemo da dozvolimo da se ukalja ime našeg kluba - navodi se u reakciji Balkanija, a prenosi portal "Klankosova".

Iz kluba su još naveli i da su otvoreni za svaku vrstu pomoći i razgovora, koja bi prema njihovom mišljenju, mogla biti od velikog značaja nadležnim organima kako bi razjasnili slučaj. Tokom danas saopšteno je da je policija tzv. Kosova, zajedno sa Tužilaštvom, započela istragu o utakmici Balkani - Dinamo u oktobru prošle godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading