CRNO-BELA SVETLA BUDUĆNOST Partizanu malo falilo do trofeja, Ajaks bolji na prestižnom turniru

18:10 | 01-04-2024

Fudbal 0

Ogroman uspeh kadeta crno-belih u Amsterdamu.

Kadeti FK Partizan
Printscreen/Instagram

Važi negde uvreženo mišljenje da Ajaks i Partizan imaju najbolje omladinske škole u Evropi. Dokazano i na "Kupu budućnosti" održanom u Amsterdamu gde su se sastali upravo srpski i holandski tim. Nažalost, crno-beli nisu mogli do pehara pošto su poraženi sa 2:1.

Bez obzira na rezultatski neuspeh u finalu, u Partizanu sigurno da mogu da budu ponosni pošto imaju zaista svetlu budućnost.

Igrači do 17 godina su dokazali u okršajima sa Pačukom (1:2), Ajaksom (1:1), Mančester sitijem (2:0), Andrlehtom (2:0) da su pojedini zreli da uskoro možda dobiju šansu i u prvom timu Igora Duljaja.

Strelci za Ajaks su bili Hinario Džonson i Šon Stjur koji su uspeli da matiraju golmana Jovanovića koji bi, baš kao i njegov prezimenjak, mogao da bude stub oslonac na golu Partizana u godinama koje dolaze.

Uspeo je Lazar Radosavljević da udahne nadu crno-belima da mogu da izbore remi, samim tim i penale, no nisu uspeli on i saigrači da se izbore za takvu šansu. 

Tako je Ajaks stigao i do šest titule na prestižnom Kupu, prve posle čak pet godina pauze. Ipak, nemaju u Partizanu za čime da žale. I više nego dostojno su se predstavili.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading