ZVEZDI DERBI TRASIRA PUT DO TITULE Crveno-beli savladali Partizan u meču o kome će se pričati

20:14 | 20-04-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u 32. kolu Superlige Srbije na svom stadionu - 3:2.

derbi
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Gledali smo kvalitetan večiti derbi, jedan od najboljih u proteklih nekoliko godina, možda čak i u ovom veku, ali je utisak da će se na kraju, gotovo kao po običaju - pričati o sudijama.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Gelor Kanga, Šerif Endiaje i Aleksandar Katai, dok su strelci za Partizan bili Ksander Severina i Samed Baždar.

Ponovo će glavna tema biti arbitri, a o tome koja je strana ispravna, prosudite sami.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crvena zvezda - Partizan 3:2

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sudija: Pavle Ilić

Crvena zvezda: Glazer – Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović – Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić – Šerif.

Partizan:  Krunić – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Ovusu, Kastiljo, Zahid, Goh, Severina – Baždar.

Gledali smo znatno kvalitetniji derbi nego što je bio slučaj pre samo nekoliko nedelja na istom ovom mestu, a Partizan je to pokazao već na startu meča, kada je Samed Baždar nakon fenomenalne kombinacije Ksandera Severine i Aranđela Stojkovića glavom matirao Glazera.

Ipak, radost crno-belih trajala je samo pet minuta, kada je Gelor Kanga sa bele tačke, nakon katastrofalne greške Bojana Kovačevića, pogodio iz penala i izjednačio rezultat. Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Početkom drugog poluvremena semafor je ponovo pokazivao vođstvo ekipe koju je vodio Albert Nađ, pošto je Ksander Severina prelepim pogotkom matirao Glazera i vratio prednost u korist "parnog valjka".

Petnaestak minuta kasnije nastao je pravi haos na Marakani, kada je Aleksandru Kataiju pogodak poništen zbog ofsajda, da bi nakon duela sa Svetozarom Markovićem o kojoj će se pričati, Šerif Endiaje u 89. minutu poravnao na 2:2.

Nadoknada vremena trajala je čak 15 minuta, gde je u tom periodu Crvena zvezda preko Aleksandra Kataija, ponovo sa bele tačke, došla do pobede u večitom derbiju i najverovatnije overila prvo mesto.

Tok meča

Kraj meča!

101. minut - Dve izmene kod Crvene zvezde: Na terenu su Nemanja Milunović i Žan Filip Kraso umesto Šerifa Endiajea i Osmana Bukarija.

99. minut - GOOOOLLL! Crvena zvezda iz penala uspeva da preko Aleksandra Kataija dođe do preokreta u finišu meča na Marakani!

90. minut - GOOOOLLL! Zvezda dolazi do izjednačenja nakon sporne situacije, nadoknada će biti još 15 minuta! Strelac je Šerif Endiaj!

89. minut - Izmena kod Partizana, poslednja: Umesto Ksandera Severine na terenu je Bibras Natho.

87. minut - Preti Olajinka, ali ništa od gola ponovo! Prošao je levom stranom Zvezdin ofanzivac, ali je njegova lopta završila u autu.

85. minut - OVO NIJE GOL! Zvezda je u ovom napadu izvršila opsadu gola Partizana, gde je Krunić uspeo da ukroti udarac Hvanga, nakon čega je Endiaj pokušao da vrati loptu u gol, ali nije uspeo. Pritom, bio je i ofsajd.

83. minut - Pokušao je Dragović sa dvadesetak metara da ugrozi gol Krunića iz trka, ali je njegov udarac završio pored gola.

79. minut - Izmena i kod Crvene zvezde - umesto Mirka Ivanića na terenu je Piter Olajinka.

78. minut - Nove izmene kod Partizana: na teren će Aldo Kalulu i Aleksandar Filipović, dok je meč završen za Aranđela Stojkovića i Goha.

69. minut - PONIŠTEN GOL ZA ZVEZDU! Proslavili su na Marakani sada već svi gol Aleksandra Kataija, ali je nakon VAR provere utvrđeno da je Endiaje u situaciji pre bio u nedozvoljenoj poziciji.

67. minut - Morao je da izađe Kastiljo, te Partizan pravi dvostruku izmenu: u igru će Mateja Stjepanović, kao i Mateuš Saldanja, koji menja Sameda Baždara.

62. minut - Drama na Marakani! Prilikom slobodnog udarca koji je izveo Hvang Krunić je izbio loptu, ali je laktom u lice udario saigrača, Denila Kastilja, koji je ostao na travi. Hitno su ušle lekarske ekipe na teren.

60. minut - Strašna odbrana Krunića! Fenomenalno je šutirao glavom Endiaje, ali je golman Partizana odradio svoj deo posla maksimalno.

59. minut - Nova izmena u Crvenoj zvezdi: Umesto Gelora Kange na terenu je Aleksandar Katai.

56. minut - GOOOOOOOOOOOLLLL! MAJSTORIJA SEVERINE ZA 1:2 NA MARAKANI! Prelepo je šutirao krilni napadač Partizana i pogodio dalji ugao za novo vođstvo crno-belih.

50. minut - Gotovo da se nije igralo u ovih pet minuta. Meč je ponovo prekinut zbog dimnih bombi, a kasnije i zbog sudara glavama Severine i Dragovića.

46. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi - umesto Milana Rodića je na terenu Naser Điga!

Detalj sa meča Crvena zvezda - Partizan ATA Images
 

Prvo poluvreme

Poluvreme na Marakani!

45+1. minut - KAKVA ODBRANA KRUNIĆA! Imao je Bukari "jedan na jedan" situaciju da dovede Zvezdu do vođstva na poluvremenu, ali je golman Partizana bio na visini zadatka.

45. minut - Morao je Kanga da "ispali" svoj klasičan šut sa ogromne udaljenosti. Ipak, udarac Gabonca otišao je pravo u naručje Krunića.

40. minut - Žestok sudar na sredini terena: Mijailović i Ovusu su ostali na terenu.

37. minut - Da li pamtite poluvreme na derbiju sa više prilika? Ovo je neverovatno šta gledamo na Marakani, pravi evropski fudbal, a sada je ponovo zapretio Bukari.

31. minut - Ponovo preti i Zvezda! Mirko Ivanić je želeo da nagradi fenomenalnu loptu sa desnog boka, prošao je i šutirao pored Stojkovića, ali je njegov udarac završio van okvira gola.

28. minut - STATIVA GOHA! Ponovo preti Partizan iz tranzicije, gde je crno-beli Korejanac šutirao i pogodio okvir gola Glazera.

22. minut - Nova šansa za Zvezdu! Bukari je ubacio dobru loptu u kazneni prostor sa desne strane, ali je Šerif Endiaje bio neprecizan.

17. minut - GOOOOLL! Gelor Kanga sa bele tačke poravnava rezultat na 1:1!

15. minut - Penal za Zvezdu! Katastrofalna reakcija Kovačevića i imaće crveno-beli šansu da izjednače.

11. minut - GOOOOOOLL! VODI PARTIZAN, STRELAC JE SAMED BAŽDAR!

9. minut - KAKVA ŠANSA BUKARIJA! Fenomenalno je prošao krilni napadač Crvene zvezde pored trojice fudbalera Partizana, ali je njegov udarac završio tik pored gola Krunića.

5. minut - Prva dobra prilika i za Zvezdu! Propustio je loptu Endijae do Stamenića, ali vezni fudbaler crveno-belih nije uspeo da uputi dobar udarac ka golu Krunića.

4. minut - Pokušava Partizan na startu ovog meča, Severina deluje angažovano, a ovoga puta je šutirao daleko preko gola.

2. minut - KAKVA ŠANSA BAŽDARA! Prelepo je šutirao napadač Partizana, ali je Glazer sjajnom intervencijom odbio loptu u korner.

1. minut - Prvi koji preti na ovom meču je Partizan. Severina je pokušao nakon dodavanja Baždara, ali je njegov šut otišao pored gola.

1. minut - Meč je počeo!

Uoči meča

17.50 - Nađ se vratio, Partizan ima trenera!

Izgleda da ipak neće biti potrebe da crno-bele vodi Bojan Zavišić, pošto je po informacijama domaćih medija Albert Nađ uspeo da stigne na stadion.

17.10 - Iako trener Igor Duljaj ne može da vodi Partizan na današnjoj utakmici, on se pojavio na konferenciji i otkrio kakvo je zdravstveno stanje u ekipi. Više o tome - OVDE.

17.00 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je najavio derbi, a šta je imao da kaže saznajte - OVDE.

16.50 - Epilog tuče je oko 50 uhapšenih lica i dva teže povređena koja su prevezena u bolnicu na dalje lečenje.

 

 

16.40 - Slučajni prolaznici su snimili razmere incidenta i zaista scene nisu uopšte prijatne. Više o tome - OVDE.

16.30 - Nažalost, umesto o prazniku fudbala se pre utakmice daleko više priča o navijačkoj tuči u samom centru Beograda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading