OGLASIO SE MUP Nove vesti u vezi sa TUČOM pred večiti derbi, pokreće se postupak

19:36 | 20-04-2024

Fudbal 0

Policija radi svoj posao.

policija
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Beograd je pred početak večitog derbija u šoku posmatrao brutalnu tuču koja se odvila kod Vukovog spomenika između navijača Crvene zvezde i Partizana.

U međuvremenu, Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdalo saopštenje u vezi sa čitavim slučajem, a mi ga prenosimo u celosti:

- Obaveštavam Vas da je vezi događaja odnosno tuče od 20.4. kod Vukovog spomenika (između navijača Partizana i Crvene Zvezde) svim punoletnim učesnicima u tuči (za sada je identifikovano i privedeno 44 lica) dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

U navedenom periodu sva zadržana lica biće privedena u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, radi saslušanja, a nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Takođe, u saradnji sa RS, MUP, Policijskim stanicama Zvezdara, Palilula i Vračar radi se na utvrdjivanju radnji koje je tom prilikom preduzeo svako od učesnika, izuzimaju se svi video zapisi, zatim povređena lica su upućena na preglede, izuzeti su predmeta pronađeni na mestu izvršenja krivičnog dela radi eventualnog veštačenj. Takođe su preduzete sve ostale mere i radnje neophodne za dalji postupak - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading