TITULA OSTAJE NA "MARAKANI" Zvezda u sjajnom meču savladala TSC i overila 35. šampionsku krunu, sedmu u nizu (VIDEO)

20:58 | 02-05-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde i zvanično su postali šampioni Srbije u sezoni 2023/24 nakon pobede nad ekipom TSC-a sa 2:1 u trećem kolu plej-ofa Superlige.

Fudbal
Fk Crvena Zvezda

 

Postojala je mogućnost da se šampanjac koji se već neko vreme hladio na "Marakani", ove večeri i otvori, što je na kraju i bio slučaj. Za tako nešto prvo se pobrinula Vojvodina pobedom nad Partizanom, a onda i sami crveno-beli koji su pobedom zasladili 35. šampionski pehar, a sedmi u nizu.

Što se same utakmice tiče, gledali smo prilično dobar fudbal, pre svega od strane novog/starog šampiona države koji je bio bolji rival i na kraju to i naplatio. Prvo poluvreme bilo je generalno smušeno. Pokušavao je domaćin preko Šerifa Endiajea, Pitera Olajinke, a prečku je zatresao In Beom Hvang. Ipak, na pauzu se otišlo sa početnih 0:0.

Drugi deo igre doneo je mnogo više uzbuđenja i ono najbitnije, mnogo golova. Hvang je u 55. minutu centirao, na pravom mestu bio Olajinka koji je glavom poslao loptu u mrežu. Radost je, međutim, trajala kratko, tačno pet minuta jer je na drugoj strani terena Ćirković proigrao Milosavljevića koji je uspeo da ubaci loptu u mrežu i izjednači rezultat.

Zvezda je nastavila da preti, dovoljan je bio bod crveno-belima za overu krune, ali se nisu zadovoljili sa remijem. Milan Rodić je u 75. minutu pogodio stativu, a lopta se odbila do Šerifa kome nije bilo teško da pogodi i postavi konačan rezultat utakmice.

Crveno-beli će sada u miru dočekati naredno kolo i meč protiv Mladosti u Lučanima, dok će TSC nastaviti borbu za drugo mesto, a prvi sledeći izazov je meč kod kuće protiv Radničkog.

CRVENA ZVEZDA - TSC 2:1 (0:0)

Olajinka u 55. minutu, Šerif u 75. minutu za Zvezdu - Milosavljević u 60. minutu za TSC

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Milan Ilić

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić - Bukari, Kanga, Hvan, Olajinka - Šerif.

TSC: Ilić - Krstić, Đorđević, Antonić, Petrović - Milosavljević, Pejić, Đakovac - Jovanović, Pantović, Ćirković.

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

75. minut - GOOOOL! Rodić je šutirao, lopta pogodila u Antonića, pa u stativu, a onda se odbila napadaču Zvezde koji je samo gurnu u mrežu!

60. minut - GOOOOL! Brzo je stigao odgovor gostiju! Milosavljević je došao do obijene lopte i poslao je iza leđa Glazeru!

55. minut - GOOOOL! Olajinka! Hvang je izveo korner, pogodio tačno gde treba, a Nigerijac nastavio golgeterski niz.

55. minut - Dobar pokušaj Hvanga, ali je i Ilić bio na visini zadatka.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45+1. minut - Sada je u prilici bio i Olajinka, ali Ilić brani.

45. minut - Još minut nadoknade.

44. minut - Prečka! Bomba Hvanga umalo da završi u golu, ali se zaustavila na okviru. Najbolja šansa za Zvezdu do sada.

38. minut - Dragović je bio najbolji u skoku nakon kornera, ali je njegov udara glavom završio pored desne stative.

25. minut - Rodić je sada imao priliku, ali se rezultat neće menjati.

17. minut - Bukari je zapretio, ali bez problema za golmana Ilića. Za sada bez velikog broja ozbiljnih šansi na obe strane.

1. minut - Utakmica je počela!

18.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije između Crvene zvezde i TSC-a. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja sa "Marakane".

Komentari(0)

Loading