STARTUJE MOZZART SUPERŠUT – NAJBOLJI SRPSKI KLUBOVI JURE TITULU I U SUPERLIGI HUMANOSTI

12:02 | 21-08-2024

Fudbal 0

Fondacija Mozzart i ove sezone izdvaja sredstva u humanitarne svrhe, fudbaleri sa najjačim šutevima usmeravaju donacije širom Srbije

Fudbal

Znate li ko ima najjači šut u domaćem šampionatu i zašto je to ove sezone posebno važno? Generalni sponzor Superlige, u saradnji sa zajednicom klubova organizuje akciju Mozzart Superšut, u okviru koje će Fondacija Mozzart izdvajati sredstva u humanitarne svrhe, za pomoć ustanovama i udruženjima širom zemlje.

Mozzart će obići svaki of 16 timova i na treningu organizovati merenje jačine šuta fudbalera. Igrač koji zabeleži najubojitiji udarac dobiće mogućnost da odluči kome ide donacija od 300.000 dinara, Dakle, svih 16 klubova kroz ovu akciju igra Superligu humanosti, a superšuteri će postati nečiji heroji – od Subotice do Niša.

Čak 12 gradova ove sezone ima superligaše, a mnogi timovi igraju van svojih stadiona, pa se lopta zakotrljala sve do Zaječara i Leskovca. Humanitarni karavan Fondacije Mozzart ove godine je već obišao više od 50 mesta širom zemlje i pomogao brojnim zdravstvenim ustanovama, ekološkim udruženjima, sportskim kolektivima, manifestacijama, a misija se nastavlja i na superligaškim terenima.

Prošle sezone asistenti su bili najbolji golgeteri, odnosno igrači meseca, a ovoga puta priliku da pokažu veliko srce imaće najjači šuteri.

Tokom cele sezone, vodi se evidencija svih šuteva i formira se jedinstvena tabela sa prosečnom jačinom šuta svakog kluba. Na kraju kampanje, pobednik celokupne akcije je klub sa najjačim šutom i kao nagradu dobija još 500.000 dinara koje će usmeriti u humanitarne svrhe.

Mozzart Superšut startuje sa Banovog brda, jer je baš Čukarički prošle sezone ostavio najveći trag u Superligi humanosti. Čak tri puta zaredom su Čukini asovi odneli titulu igrača meseca i pomogli da mesečni fondovi budu što veći.

Golgeteri iz Mozzart Bet Superlige su prošle sezone briljirali i pomogli su da se prikupi fond od čak 7.820.000 dinara koje je Fondacija Mozzart uz pomoć igrača meseca usmeravala na razne adrese. Veliki iznosi su uplaćeni za lečenje dece, zatim za obnovu kuće porodice sa Kosova i Metohije, za genijalne kragujevačke gimnazijalce koji su otputovali na Svetsko lego prvenstvo, kao i za udruženja „Tahir Taša Delić” iz Novog Pazara i „Povetarac” iz Sjenice.

I ove sezone je izdvojen višemilionski fond za Superligu humanosti, a Fondacija Mozzart će uz pomoć heroja iz najboljih domaćih klubova usmeriti sredstva na još više adresa širom Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading