KAD OTAC OSRAMOTI SINA Slavni napadač Totenehma nema čime da se pohvali

12:02 | 06-09-2024

Fudbal 0

U svetu fudbala se na prste mogu nabrojati igrači koji su cenjeni i voljeni od strane svih, najpre zbog uzornog i profesionalnog ponašanja, ali i maksimalno poštene igre bez da su skloni varanju ili provociranju rivala

Totenhem

Godinama je među najboljim svetskim fudbalerima, ali i dalje čeka na veliki uspeh, a godine prolaze. Naravno, reč je o reprezentativcu Južne Koreje i napadaču Totenhema Son Heung Minu. Bez obzira što ne osvaja trofeje uspeo je da pridobije brojne fudbalske fanatike, posebno neutralne, još iz vremema kada je blistao u Leverkuzenu.

Za Sona se vezuju brojne zanimljivosti, a slovi za najpoštenijeg igrača za razliku od oca Son Vong Junga (62) koji mu poslednjih meseci stvara probleme i kvari reputaciju.

Son je ocu pre nekoliko godina dao 15 miliona evra kako bi izgradio fudbalsku akademiju u Južnoj Koreji. Kada je proces okončan počeli su problemi.

Tako je prema izvještajima medija iz Južne Koreje Son senior osuđen, po kratkom postupku, zbog načina na koji vodi akademiju sa akcentom na metode vođenja treninga.

Vong Jungu i još dvojici trenera je izrečena nepoznata novčana kazna, a naređeno im je da što pre završe program obuke kako bi se zaustavilo dalje zlostavljanje dece!

Korejska agencija “Yonhap” navodi da je jedan od pomoćnika brat Son Heung Mina, Heung Jun, koji je tri godine stariji od 32-godišnjeg napadača Totenhema.

U junu su britanski mediji pisali da je Son Vong Jung optužen da je pretukao polaznika akademije korner zastavicom jer je bio poslednji u trci!

Igračevi roditelji prijavili su trenera policiji u martu posle trening kampa i tvrdivši da je Son senior udario njihovog sina zastavom po bedru, a za oporavak su bila potrebne dve sedmice.

- Ljuti me razmišljanje o tome koliko je moj sin bio uplašen - rekao je otac akademca za agenciju “Yonhap”.

- Odlučio sam da prijavim slučaj policiji jer nisam želeo da vidim još jedan ovakav slučaj - dodao je on.

Son Vong Jung je priznao da se incident dogodio i izvinio se. Uprkos tome, negirao je da je postupanje prema akademcima bilo fizičko zlostavljanje.

- Kunem se da se treneri u mojoj akademiji nikada nisu angažovani ni u čemu što nije bilo utemeljeno na ljubavi prema našim mladim igračima.

Veliki deo onoga što je tužilac rekao nije istina, a mi na akademiji u potpunosti sarađujemo s vlastima tokom ove istrage, bez iskrivljavanja ili zataškavanja činjenica - poručio je on tada.

Son Vong Jung je poznat kao veoma strog otac. Takav je bio i prema fudbaleru Totenhema kojem je zabranio da se ženi dok ne završi karijeru.

Upravo su njegova strogoća i način rada od Sona napravili igrača svetske klase, međutim čini se da njegove metode rada nisu toliko uspešne kao što je ranije bio slučaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading