SADA JE SVE JASNO Čović: Završavam ŠPANSKU SERIJU oko Petruševa, ovo je naš budžet

12:08 | 20-09-2024

Košarka 0

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović govorio o novoj sezoni

Nebojša Čović

Čović je istakao da je sezona duga, i da je u ovom trenutku ovo tim za sledeću sezonu.

- Da završim šansku seriju oko Filipa Petruševa... Ovo je tim i od njega nema ništa, kao ni od Đurišića koji je u Americi - rekao je Čović.

Nastavio je o novoj sezoni.

- Na redovnoj skupštini naredno smo postavili 26-8. Nema potrebe da se mistifikuju stvari. Odbrana svih trofeja nam je cilj. Da li je to već viđeno kao prošle godine? Neka bude već viđeno. Na kraju mi osvojismo tri trofeja. JEsu naš cilj i osvajanje i neki plasmani u Evroligi, ali moramo biti realni i ići korak po korak.

Govorio je o budžetu crveno-belih.

- Pripremamo se za finansijski fer plej Evrolige, nemamo nikakvih finansijskih obaveza iz prošlih sezona. Da ne ulazimo opet u probleme koje smo imali i koji su mnogi jedva dočekali sa Kampacom. Proučavamo nova pravila, a ove sezone su pripremne za sezonu 27/28 gde su određeni nivoi ulaganja. Što se tiče našeg budžeta za sezonu 24/25 bruto iznos za igrače je 14.300.000 evra, stručni štab je 1.100.000 evra. Naravno to nisu jedini troškovi.Procenjujemo da smo na nivou 20 do 22 miliona evra sa svim troškovima. 

PEŠIĆU NE ISTIČE UGOVOR SADA, NEGO... Da li ima još nade da Kari ostane selektor Srbije?

Čović je govorio i o pripremama.

- Što se tiče turnira u Moskvi mi smo za nekih osam dana odigrali pet jakih utakmica i naša praksa je da u pripremnom periodu igramo jake utakmice, da vidimo kakvo je stanje ekipe. Mi na pripremama ne brojimo trofeje nego u maju i junu. Mislim da je odrađen odličan posao, da je dobra atmosfera. Moglo je da se vidi šta je dobro šta nije. Prepoznali smo u medijima već viđene stvari i dosadno nam je da stalno bude isto. U smislu tih priča već viđena sezona i ovo i ono.

Nebojša Čović Foto: ATA Images
 

 

Evroliga je uvela seleri kep.

- Nismo do sada sve izučili. Taj niski nivo naknada je 32 odsto prihoda klubova u periodu prethodne dve sezone. Osnovni nivo je 40 odsto, uz određene izuzetke. I ovaj visoki nivo od 60 odsto od prosečnih prihoda. Videćemo kada izanaliziramo, ali jeste napravljeno da se napravi ravnoteža između klubova, ali mislim da to može da bude vrlo dobro. Ali ono što je za nas najvažnije je kako mi da dođemo do licence. Pošto nas ABA liga ne vodi nigde. Vodi nas, da damo po milion evra i mi i Partizan. Ako bi nas ABA vodila u Evroligu, to bi kod nas bio bonus za ABA menadžment.

Čović se govorio i o A licenci u Evroligi.

- Potrebno je da ubedimo ovih 11 klubova da se proširi broj akcionara u Evroligi. A to nije jednostavan posao. Nije to samo sportska priča, ima to i druge neke elemente. Mislim da i Zvezda i Partizan imaju veliku posetu, da se prave dobri ambijenti na našim utakmicama. Videćemo kako će ići kompletna reorganizacija Evrolige. Korak je ispušten u nekom prethodnom vremenu kada se moglo mnogo lakše ući. 

O mestu predsednika KSS.

- Ja sam čuo da me je Zečević pobedio! Ako se nešto bude dogodilo bićete sigurno obavešteni. Da vam kažem, mislim da je to jako težak posao, pogotovo sada. Ja nikada nisam funkcionisao tako da mi medalje pokriju stanje u klubu. Svaka čast, medalje su osvojene, ali moraju da postoje i strukture i planovi. Sada se ulazi u novi ciklus. Mi u novembru imamo prozor, a tada derbi igraju Zvezda i Partizan. Tu može da bude problem. Imamo '25 EP, a '26 kvalifikacije za SP, pa SP '27 i OI '28. Kariju Pešiću ističe ugovor krajem septembra, da li imamo ili nemamo selektora?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading