BOMBA U KOŠARKAŠKOM SAVEZU Danilović dobio naslednika, a Srbija novog predsednika

13:19 | 24-09-2024

Košarka 0

Gotovo sigurno imamo novog prvog čoveka srpske košarke.

Predrag Danilović

Danas je bio poslednji dan za podnođenje kandidatura za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije i nema dileme da će na to mesto doći - Nebojša Čović!

Kako saznaje Meridian sport, kandidaturu Nebojše Čovića za predsednika KS Srbije podržalo je 30 delegata Skupštine krovne košarkaške organizacije.

Inicijativa je potekla od KS Vojvodine, potom KS Regiona Centralne Srbije, Udruženja klubova KLS i KS regiona Južne Srbije.

Prvi predlog je stigao u ponedeljak od delegata iz Šapca, danas su Izbornoj komisiji doneti predlozi još 29 delegata.

tanju FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
 

To praktično znači da je izbor Čovića na sednici Skupštine KSS koja bi trebalo da se održi 1. oktobra samo formalnost, jer ovo telo broji ukupno 33 delegata.

Čović je već sredinom devedesetih godina bio na najodgovornijoj funkciji u tadašnjem KS Jugoslavije, a uskoro će imenovati i kandidate za četiri potpredsednika (muških reprezentativnih selekcija, ženskih reprezentativnih selekcija, za takmičenje i za finansije).

Očekuje se da će Nebojša Čović imenovati i novog generalnog sekretara. Kao naslednik Zlatka Bolića najčešće se pominje Dragan Jakovljević, doskorašnji trener zemunske Mladosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading