OGROMNA PROMENA U KSS Ukinuto košarkaško državljanstvo!

17:46 | 21-10-2024

Košarka 0

Održana je 65. sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, na kojoj je glavna tema bilo ukidanje "košarkaškog državljanstva

KSS

Na predlog predsednika KSS Nebojše Čovića, u ponedeljak 21. oktobra 2024. u "Kući košarke" je do toga i došlo.

To znači da  će svaki mladi košarkaš i košarkašica iz regiona, koji imaju srpsko državljanstvo, bez obzira na mesto rođenja – moći da igraju u srpskim klubovima kao domaći igrači. Ova odluka treba da se konvalidira na Skupštini KSS.

Na sednici su usvojeni Zapisnici sa 62, 63. i 64. sednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Usvojene su izmene i dopune Pravilnika o radu KSS i doneta odluka o davanju saglasnosti za vanrednu reviziju poslovanja KSS.
Dejan Đokić je imenovan za stručnog saradnika za mušku košarku za region Beograd.

Doneta je odluka o kupovini aparata za fizikalnu terapiju, kao i odluka o formiranju Izborne komisije za sprovođenje procedure kandidovanja i izbora za članove organa KSS za period 2024-2028 i imenovanje njenih članova.

KARI DOBIO TABLU I MARKER Potpredsenik KSS uručio vredan poklon novom/starom selektoru Srbije

Takođe su donete odluke o pokriću troškova službenih lica (sudija i delegata) za utakmice Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, kao i za Finalne turnire Kvalitetnih liga KSS I RKS u sezoni 2024/2025 i o isplati donacije regionalnim košarkaškim savezima, kao i odluka o prioritetnom suđenju.

Utvrđen je Predlog izmena i dopuna Registracionog pravilnika KSSi usvojena Uputstva za postupanje sudija i delegata na košarkaškim utakmicama.

Jasmina Juras je imenovana za nacionalnog FIBA instruktora umesto Dragana Neškovića, a Boris Žnidarec za predsednika Komisije za takmičenje KSS umesto Branka Lozanova.
Usvojene su molbe košarkaških klubova za članstvo u KSS.

Predsednik KSS dr Nebojša Čović je imenovan za člana Izvršnog odbora OKS u ime KSS, umesto razrešenog Predraga Danilovića.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić imenovan je za člana Programske komisije OKS umesto Dragana Tarlaća.

Doneta je odluka o imenovanju komesara MK takmičenja RKS JS, a generalni sekretar KSS Zlatko Bolić podneo je izveštaj o aktivnostima između dve sednice UO KSS.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
kss

Komentari(0)

Loading