MAKABI IZBACUJU IZ EVROLIGE? Izraelcima preti sudnina Rusa

17:28 | 16-10-2023

Košarka 0

Urednik Basketnjuza donosi neočekivane vesti

Makabi
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Situacija između Izraela i Palestine ne jenjava, a to se ozbiljno odrazilo na sport u svetu. Sada, prema navodima urednika BasketNjuza Donatasa Urbonasa, sve bi moglo da ode još dalje. 

Naime, on je rekao da Evroligu brine kako se odvija cela situacija, te da će još više pratiti sve u narednim danima, ali i da su se pojavili klubovi koji se zalažu za izbacivanje Makabija iz Evrolige, budući da se Izrael zvanično uključio u rat.

-Ne poredimo uticaj Rusije i Izraela u tim ratovima, ali pričamo o timu koji bi mogao da bude i meta kada putuje na gostovanja. Primetio sam i na Tviteru da je bilo transparenata Oslobodite Palestinu na meču Panatinaikosa i Bajerna. Imaju puno neprijatelja. Čuo sam od nekih timova iz Evrolige da zbog sigurnosti je veliki pritisak na domaćina. Ako su oni na meti nekih navijača koji bi mogli da dođu u halu, to je pritisak i na domaćina jer ne znaju šta bi moglo da se desi. To je već dovelo do mnogih pitanja. Kako će ugostiti Makabi? Gde će igrati Makabi? Čuo sam da su zvali i rekli da će za dve-tri nedelje sve biti u redu i da će igrati u gostima, ali sam isto čuo i da protivnici igrači neće da idu u Izrael.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tako bi mogla da ih snađe ista sudbina kao ruske klubove, koji već dve ipo godine ne učestvuju u Evroligi.

-Ima mnogo brige oko svega i to je jako ozbiljno. Ne bih spekulisao, ali videćemo kako će se sve razvijati, prvo rat, a onda i kako će Evroliga reagovati.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading