HANGA JEDVA ČEKA VEČITI DERBI Potpisao sam da bih igrao ovakve utakmice

15:18 | 25-10-2023

Košarka 0

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je izneo utiske pred prvi "večiti" derbi u Evroligi ove sezone

Adam Hanga
KK Crvena zvezda

Crveno-beli gostuje Partizanu od 18 časova i 30 minuta u okviru petog kola elitnog evropskog košarkaškog takmičenja u "Štark Areni".

-Jako smo uzbuđeni zbog utakmice koja dolazi, spremamo se za to, pogotovo jer nas čekaju vezani derbi mečevi. Oba duela su jako bitna za nas, ali naša situacija je, ne mogu da kažem komplikovana, ali prošli smo kroz promene proteklih dana. Sada pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera i sistem, imamo malo vremena za to i nemamo mnogo vremena za neke velike promene. Sada radimo na nekim stvarima u odbrani i napadu, nadam se da možemo do pobede - rekao je Hanga.

DUŠKO VERUJE U NAS. POKUŠAĆEMO DA POBEDIMO ZA NJEGA Hanga progovorio o treneru Zvezde

Upitan je bio i da prokomentariše razlike sadašnjeg i prošlog trenera.


-Imao sam mnogo trenera u karijeri i svaki je drugačiji. Svako ima drugačiji karakter i zahteve. Najvažnije kod obojice trenera je to da traže maksimum u odbrani i napadu. I dalje smo tek nekoliko dana zajedno, ali znamo da je to trener koji je dva puta igrao finale Evrolige, trenirao na najvišem evropskom nivou, vodio je velike organizacije. Ima veliko poštovanje od strane igrača - rekao je Hanga, a potom dodao:

-I dalje smo malo vremena zajedno, ali vidi se da Sferopulos sada želi drugačije petorke na terenu, ima ideje koje želi da sprovede u delo. Svaki dan biće određenih promena, uradili smo zajedno praktično dva treninga, biće još jedan do utakmice. 

Crvena zvezda i Partizan su trenutno sa identičnim skorom u Evroligi sa po jednom pobedom i tri poraza.

-Partizan je izgubio poslednju utakmicu u ABA ligi i biće dodatno motivisan da pobedi. U Evroligi nisu toliko dobri, koliko su možda očekivali da će biti. Zato će utakmica bita jako važna za nas, pogotovo nakon tri poraza zaredom. Želimo da se podignemo i nađemo sebe. Igraćemo utakmicu kao da je finale.

Hanga je govorio i o atmosferi u Areni.

-Imao sam već nekoliko puta priliku da igram pred navijačima Partizana. Poslednji put u plej-ofu Evrolige prošle sezone, atmosfera je bila sjajna, ali sada se samo fokusiramo na utakmicu, male stvari, na tim. U međuvremenu ćemo uživati u igri i utakmici. Svi želimo da igramo ovakve utakmice, zato sam i potpisao, da bih igrao ovakve mečeve. Biće nešto što ću pamtiti do kraja karijere - zaključio je Hanga.  

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading