PETAR BOŽIĆ GAZI U EVROKUPU London Lajonsi srušili Litvance, Turk Telekomu nije bio problem srpski trener

22:00 | 28-11-2023

Košarka 0

Zanimljivo kolo u Evrokupu...

košarka
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Odigrane su još dve utakmice u 9. kolu Evrokupa, a u njima su akteri bili i srpski košarkaš, odnosno trener iz naše zemlje, pošto su snage odmerili London Lajonsi i BC Vulvsi, gde je slavila ekipa iz Britanije, a Dušan Miletić i njegov Šljonsk slavili protiv Turk Telekoma. 

London Lajonsi ove sezone igraju nestvarno dobro, pogotovo otkako ih je preuzeo Petar Božić, jer retko kada i dođu do poraza, a ovoga puta su došli do trijumfa na nezgodnom gostovanju u Litvaniji, koja važi za zemlju košarke. 

Poprilično efikasnu utakmicu su odigrali Vulvsi i Lajonsi, iako je ona bila praktično rešena već u drugoj deonici. Ovaj period igre je ekipa Pere Božića dobila sa čak 18 poena prednosti, te su tu prednost očuvali do samog kraja. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SEDNICA EVROLIGE DONELA ODLUKU Još jedan tim će se priključiti elitnom takmičenju

Najbolji je bio Konor Mekregor sa 22 poena, dok je Gabrijel Olaseni imao 21 poen. Na drugoj strani, najbolji je bio Turman sa 22 poena, dok su po 17 imali Juskevičijus i Mekovulu, a Đorđe Gagić je upisao pet poena. 

U drugom meču u ovom terminu, Turk Telekom, koji je otpustio trenera Nenada Čanka zbog loših rezultata, ponovo je poražen, ovoga puta na svom terenu od Šljonska. 

Ekipa iz Poljske je dosta bolje startovala, dopustila je protivniku tek sedam poena u prvoj deonici, te su i oni tu prednost očuvali.

Najbolji na ovom meču bio je Niziol sa 25 poena, Grevet je dodao 15, a Golebjovski 14. Srbin Dušan Miletić je dodao šest poena. Dok je kod Turk Telekoma MekDafi dodao 18 poena, Valas je imao 14, a Enok 13. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading