LUD MEČ U NBA LIGI Dalas gubio preko 20 razlike, pa to nadoknadio, ali ipak izgubio od Oklahome

08:04 | 03-12-2023

Košarka 0

Dončić je blistao sa moćnim tripl-dablom, Pokuševski je bio na klupi za rezervne igrače

Luka Dončić
AP Photo

Svašta se može videti na parketima NBA lige, pa i ovakav meč kakav smo noćas videli u Dalasu između Maveriksa i Oklahoma siti Tandera, a koji će zasigurno ući u red najbizarnijih. Za početak ćemo reći samo da su gosti slavili sa šest poena viška, a da je Aleksej Pokuševski sve vreme to gledao sa klupe za rezerve - 120:126.

Međutim, samo kratak pogled na razvoj situacije u poslednjoj četvrtini mnoge ljubitelje košarke baciće u nevericu. Naime, Oklahoma je imala plus od 24 poena, a onda se desilo nešto krajnje nesvakidašnje.

Dalas Maveriksi uspeli su da naprave seriju 30:0. Da, dobro ste čuli. I Dončićev tim uspeo je i da ubedljivo povede pred završnicu. I umesto da u velikom stilu sve završi, došao je pad i zaista bolan poraz.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DENVER BEZ PREOKRETA PROTIV KINGSA Dominacija Jokića nedovoljna za trijumf Nagetsa (VIDEO)

Odavno na nekom NBA meču nije viđena tolika amplituda u tako kratkom vremenskom periodu, ali Maveriksi i Tanderi su definitivno podarili svim navijačima meč za pamćenje.

Nije pomogla ni brutalna partija Luke Dončića koji je upisao tripl-dabl, baš kao i naš Nikola Jokić. Slovenac je meč završio sa čak 38 poena uz svoje ime, dodao je 15 skokova i imao je i 18 asistencija. Sve to za 46 minuta na terenu, dakle gotovo da nije ni izlazio sa njega.

U njegovom timu se još istakao Džons sa 24 poena, kao i Lajvli sa 20 poena i 16 skokova, dok je u Oklahomi prednjačio Vilijams sa 23 ubačena poena. Treba podvući i novi dabl-dabl mladog i talentovanog Četa Holmgrena sa 11 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Uz ovakav epilog, Oklahoma je sada drugi tim Zapada sa skorom 13-6, dok je Dalas ostao na šestom mestu sa 11-8.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading