Igrao je svuda, ali je u CRNOJ GORI BILO NAJGORE: Šokantna priča američkog košarkaša

16:35 | 20-02-2024

Košarka 0

Neverovatno je da ovakve stvari postoje u profesionalnoj košarci.

košarka
EPA-EFE/JAMES ROSS

Čaki Frirson, rođen 1982. godine u Ohaju, nosilac je priče koja se proteže kroz 16 zemalja sveta, donoseći sa sobom pregršt neobičnih iskustava iz svoje "globtroterske" karijere. Put ga je vodio od Čilea, preko Bijeljine i Inđije, pa sve do Saudijske Arabije.

Svoju košarkašku odiseju započeo je u Finskoj, a u pasošu je prikupio pečate iz Norveške, Meksika, Čilea, Saudijske Arabije, Hondurasa i drugih destinacija. Tokom svoje karijere, Frirson je branio boje Železničara iz Inđije i Radnika iz Bijeljine na prostorima bivše Jugoslavije. Međutim, vrhunac njegove karijere dogodio se u malom mestu Gusinje, u Crnoj Gori.

Frirson je stigao u Gusinje, malo mesto smešteno na preko 1000 metara nadmorske visine, gde mu je klub ponudio neobične uslove - da predsednik kluba bude prvi plejmejker.

Nije samo Zvezda, DRŽAVA ČEŠLJA I PARTIZAN Inspekcija stigla i u redove crno-belih

„Čovek ne može da prenese loptu preko pola. Menjao je igrače dok je bio na parketu, levoruk je i nikad nije išao u desno. Šutirao je trojke sa svakog mesta… Ali on je vlasnik, šta vi tu možete“, rekao je Frirson.

Amerikanac se ponudio da on prenosi loptu i dodaj evlasniku da bi šutirao, ali on to nije hteo. 

Konačno, Frirson i njegov sunarodnik su, suočeni sa smanjenim platama i nerazrešivim problemima, napustili Gusinje nakon jednog od gostovanja. Klub, sada lišen njihove prisutnosti, završio je sezonu sa nulom u koloni pobeda i petnaest poraza, čime je okončao jedinstvenu avanturu Čakija Frirsona u Crnoj Gori.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading