TUGA U SRPSKOJ KOŠARCI Preminuo legendarni šampion, igrao i u Zvezdi i u Partizanu

09:14 | 27-02-2024

Košarka 0

Tuga...

košarka
EPA-EFE/JAMES ROSS

Tužna vest stiže nam iz srpske košarke, jer je preminuo Milorad Ivačković, poznatiji kao Ivačko, nekadašnji član šampionske generacije OKK Beograda. Ivačko je izgubio bitku sa dugom i teškom bolešću koja ga je pratila.

Rođen 2. juna 1944. godine u Vršcu, Ivačko je već sa 14 godina stigao u Beograd. Pored školovanja, koje je završio u gimnaziji i na fakultetu, strastveno je voleo sport.

Tokom svoje sportske karijere, igrao je tenis za Crvenu zvezdu, odbojku za Partizan, a košarku za OKK Beograd, čiji je teren bio tik uz njegov dom.

"Teo je najbolji svih vremena, NADAM SE DA ĆU SRESTI ŽELJKA" Lomio je obruče po Evroligi, a karijeru su mu obeležili Srbi

Kao bek-šuter, Ivačko je imao izuzetnu brzinu, ističući se kako u napadu, tako i u odbrani. Njegovi sportski uzori bili su Bora Stanković i Slobodan Gordić.

Za OKK Beograd igrao je od 1962. do 1973. godine, odigravši 195 prvoligaških utakmica i postigavši 996 poena. Sa ekipom OKK Beograda, osvojio je titule jugoslovenskog šampiona 1963. i 1964. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading