"JOKIĆ JE NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI" Čuveni košarkaški trener otkrio detalje koje niko nije znao

16:00 | 05-03-2024

Košarka 0

Teške reči.

Nikola Jokić
AP Photo/Michael Conroy

Neven Spahija, bivši trener košarkaške reprezentacije Hrvatske, nedavno je podelio zanimljivu priču o Nikoli Jokiću.

Kada je Jokić stigao u NBA ligu, Spahija je bio u skauting službi Atlanta Hoksa i imao je privilegiju da prati razvoj mladog Somborca, prepoznajući rani sjaj buduće zvezde.

I dan danas, Spahija ostaje zapanjen onim što Jokić postiže na NBA terenima. U nedavnom intervjuu izrazio je svoje oduševljenje, ističući da Jokić svakim danom igra sve bolje i bolje, te sada ima priliku da osvoji drugi NBA prsten i treću titulu najkorisnijeg igrača lige (MVP).

OVO SU SVI ČEKALI Legenda otkrila - da li će Jokić igrati za Srbiju na OI?

Jokic Justin Casterline / Getty images / Profimedia
 

- Nikola Jokić je čudo. Iste godine smo došli u NBA, on u Denver, ja u Atlantu kao pomoćni trener Majku Budenholceru. Kako sam tek došao, dobio sam zadatak da skautiram ekipe koje su bile u rebildingu, Filadelfiju, Netse, Denver... Na njima sam se učio poslu. Kad sam video šta već tada radi Jokić, nisam mogao da poverujem. Kunem se životom, Jokićeve klipove nisam želeo da pokazujem igračima, samo Majku, nisam želeo da ih frustriram - rekao je za Index.hr. 

- Sećam se Budenholcerove face kad je prvi put video Nikolu, taj šokirani izraz lica, bio je zapanjen, oči su mu ispale. Kad sam prvi put video šta Nikola može i šta radi, bio sam zapanjen, uzeo sam telefon, okrenuo sam nekoliko brojeva da se raspitam. Bolje da ne kažem kakva sam razmišljanja i kakve sam komentare dobio.

Nastavio je.

- Tog dečka nisam poznavao. Nisam ga nikad gledao, znao sam samo da postoji i da igra u Megi. Kasnije sam shvatio da je Miško Ražnatović uspeo da napravi nešto što niko nikad nije u istoriji košarke. Bila je to najveća prevara u istoriji košarke. I dalje mi nije jasno kako je takvog talenta uspeo da sakrije. Nikome nije palo na pamet da ga draftuje, a Miško je u međuvremenu sve dogovorio s Denverom čiji su skauti stalno bili na treninzima Mege. Ogroman posao napravio je Ognjen Stojaković, koji je i sada pomoćni trener u Denveru. Da se jedan takav talent sakrije u 21. veku, ne mogu da poverujem. Do dana današnjeg to mi je misterija. Denver danas slobodno može da da prsten prvaka Mišku Ražnatoviću. Zaslužio je. Uspeo je da napravi da niko u Evropi nije imao pojma šta ovaj ima u Megi. Da je samo neko posumnjao, da je došao da pogleda neki trening ili utakmicu, pa Nikola bi bio među prva tri pika na draftu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading