EMOTIVNA PORUKA BJELICE Srpski košarkaš se pismom oprostio od košarke

19:47 | 23-03-2024

Košarka 0

Kraj je morao doći.

Nemanja Bjelica
ATA Images

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica objavio je danas saopštenje povodom kraja karijere, u kojem se posebno zahvaljuje srpskim trenerima Svetislavu Pešiću, Dušanu Ivkoviću i Željku Obradoviću.

Iskusni košarkaš je objavio danas na društvenim mrežama da je odlučio da završi profesionalnu karijeru.

ALO, RETRO: Profesor i heroj jednog detinjstva - Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

"Negde davno sam pročitao da niko nije pobedio vreme. Poslednjih godina sam toga postao potpuno svestan. Sada, mimo svih mojih očekivanja, osećam potrebu da, posle punih 20 godina, zvanično objavim da je došao kraj. Posebnu zahvalnost dugujem trojici naših velikih trenera, bez kojih košarka u Srbiji ne bi danas bila ovako cenjena i voljena. Oni su me, svako na svoj način, naučili šta znači igra za reprezentaciju i kako treba braniti zastavu i grb naše Srbije. Svetislav Pešić me je prepoznao kao igrača, dao mi šansu i pružio veliku podršku. Dušan Ivković me je uvrstio u reprezentaciju čiji sam dres godinama sa velikim ponosom nosio, a uz Željka Obradovića sam u Fenerbahčeu igrao najbolju košarku u životu i postao MVP sezone Evrolige", napisao je Bjelica (35).

Dodaje da je kruna njegove karijere šampionski prsten koji je osvojio sa Golden Stejtom.

"U NBA ligi sam potpuno promenio način svoje igre, ali ne žalim. Žarko Đurišić, tokom boravka u Minesoti, zatim Vlade Divac i Peđa Stojaković u Sakramentu, dali su mi novi podsticaj i snažno me gurali u nove pobede. Kruna mog profesionalnog puta je bilo osvajanje šampionskog prstena sa Golden State Voriorsima i trenerom Stivom Kerom koji mi je košarkaški pravougaonik prikazao na drugačiji način. Hvala reprezentaciji Srbije, Crvenoj zvezdi, Fenerbačeu i Golden Stejtu", istakao je Bjelica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading