KO JE KOŠARKAŠ KOJEG JE FIBA DOŽIVOTNO SUSPENDOVALA? Dominirao u Borcu, bio kapiten FMP-a...

17:41 | 26-03-2024

Košarka 0

Nekoliko reči o našem košarkašu kojeg je FIBA doživotno suspendovala.

Marko Radonjić
helios suns/filip barbalić

Kao bomba je odjeknula srpskim košarkškim nebom da je FIBA doživotno suspendovala poznatog srpskog košarkaša Marka Radonjića. Ali, ko je zapravo on?

Karijeru je započeo 2011. godine kada je branio boje Napredak Rubina. Posle tri godine je usledio prelazak u Slogu, da bi vrlo brzo kvalitet naplatio potpisom za Vojvodinu.

Ovaj 31-godišnji bek je potom igrao za Iskru, Dinamik, Novi Pazar i Balkan Botevgrad kada se konačno probija i u ABA ligi.

Najpre je potpisao za FMP 2020. godine gde se zadržao dve sezone. Tokom tog perioda je čak bio i kapiten "pantera", a onda je karijeru nastavio u Borcu. 

Upravo je prošle sezone Radonjić u redovima čačanskog tima igrao najzrelije u karijeri. U proseku je u ABA ligi po utakmici beležio 10,5 poena uz 3,4 skoka i 2,2 asistencije.

Često je imao i partije sa preko 20 poena. Tako je Cedevita Olimpiji ubacio 26, jedan manje je isporučio upravo nekadašnjem klubu FMP-u...

Kako nije uspeo da pronađe angažman u ovoj sezoni, Radonjić je rešio da se prebaci na basket 3x3 gde je tokom leta potpisao za kineski tim Vuši Huišan.

Podsetimo, njemu je danas FIBA izrekla doživotnu suspenziju zbog učešća u nedozvoljenim radnjama klađenja i nameštanju utakmica što znači da više neće moći aktivno da se bavi košarkom, niti basketom, kao ni da u budućnosti bude, primera radi, trener niti bilo kakav košarkaški radnik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading