ŠOKANTNA IZJAVA NADALA Priziva povredu, samo da svrgne Đokovića sa trona

22:07 | 09-05-2024

Tenis 0

Neverovatno šta ovaj čovek radi...

app
AP Photo/Alessandra Tarantino

Rafael Nadal se uz mnogo poteškoća, posle skoro tri sata borbe, plasirao u drugo kolo ATP turnira u Rimu i to pošto je nadigrao 108. tenisera sveta Zizua Bergsa.

DRAMA U RIMU Nadalov meč morao hitno da se prekine

Na konferenciji za medije je popularni Rafa otvorio dušu i izneo nekoliko zanimljivih stvari u vezi sa oporavkom od povrede:

- Moram da pokušam da igram na 100 odsto svojih mogućnosti. Nije lako zato što moram da prestanem da se plašim da uzmem neke udarce, na primer, u Brizbejnu sam se povredio na mestu gde sam imao operaciju prošle godine. Ponekad, važna operacija kakvu sam imao, morao sam da odstranim važan deo tetive kako bi mišići mogli da rade kao i ranije. Radi se o tome da se ima pravo vreme za adaptaciju tih mišića na novu konfiguraciju kuka, ali nemam mnogo vremena. To je problem i to je istina.

Potom je istakao da je spreman da rizikuje novu povredu, samo kako bi se domogao trofeja:

- Napredovao sam u poslednje tri nedelje na turu, ali momenat otkako sam se vratio, moram da pokušam i da idem na sve. Ako se nešto desi, desilo se. To je istina. Nije kao u Madridu ili Barseloni, pogotovo što moram da analiziram kako stvari napreduju, da istražim da li sam sposoban da se adaptiram na sve ove stvari u sledećim nedeljama. To je sad sve gotovo, a sad smo u Rimu - objasnio je Nadal, pa dodao:

- Imam Rolan Garos za samo dve i po nedelje, tako da... U trenutku otkako se pojavim moram da dokažem sebi da sam sposoban da napnem telo do poslednje granice, da moram da izguram da bih se osećao spremnim za ono što sledi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading