OBRADOVIĆ BESAN NA POJEDINCE: Neki idu odmah sa aerodroma na trening, košarka se ne igra sa pet igrača

22:05 | 31-03-2024

Košarka 0

Utisci trenera Partizana posle izuzetno važne pobede u Morači.

KK Budućnost, KK Partizan
Budućnost Voli/Filip Roganović

Izvojevao je Partizan jako važnu pobedu. Pala je ekipa Budućnosti u Morači čime je osigurano drugo mesto na tabeli (83:89), ali je uprkos pobedi trener Željko Obradović bio besan na pojedince.

Pretpostavlja se zbog slabog napadačkog doprinosa, mada u poslednje vreme zaista klupa crno-belih ne doprinosi previše.

- Recept je da budu na nivou na kojem smo nvaikli, ali i da ostali igrači budu na tom niovu, igrali smo protiv Olimpijakosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, jasno je da košarka ne može da se igra sa pet igrača, kad se pogleda minutaža, ono što igrači treba da shvate, nije košarka samo dat koš. Ima mnogo segmenata igre gde mogu da pomognu i da učestvuju u tome da ekipa izgleda dobro. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava.

Zahvalio se trener Partizana domaćinu na gostoprimstvu uz utisak da je dobru utakmicu odlučila trojka Ledeja.

- Mislim da je bilo izuzetno lepa utakmica u izuzetnoj atmosferi, želim da se zahvalim svim ljudima iz Budućnosti na gostoprimstvu, to pokušavamo uvek da vratimo i njima. Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja i svih aktera, odlučeno je u zadnjih par poseda, odigrali smo dva zadnja napada, onda i ovaj šut Zeka Ledeja napravio razliku, odigrali smo skoncentrisano tu odbranu, ali mali, sitni detalji su odlučili. Ponavljam još jednom, uživali smo u dobroj utakmici.

Željko Obradović Budućnost Voli/Filip Roganović
 

Govorio je Obradović malo detaljnije o tome koliko Ledej znači ekipi, kao i činjenici da je Budućnost imala praktično 10 dana da spremi utakmicu.

- Jasno je da mi igramo u tom ritmu i jasno je da smo imali dva treninga, Budućnost više, ali to je tako. Ledej je propustio pet utakmica, tri u Evroligi, dve u ABA i vratio se i videlo se koliko je bitan za tim, može on bolje, kao što mislim da i drugi mogu bolje, samo je stvar koncentracije i da primaju inofmracije na pravi način. Mislim da je Budućnost isto odigrala sjajnu utakmicu i mislim da je bilo pravo uživanje svih koji vole košarku da gledaju utakmicu.

Nije želeo trener crno-belih detaljnije da govori o plej-ofu ABA lige, sa napomenom da se Partizan bori i u Evroligi za plej-in.

- Da, ali, iskustvo u životu uči da treba ići korak po korak, imali smo SC Derbi prošle godine, treba i mi i oni da budemo oprezni i da poštujemo svakog protivnika, imamo dve utakmice u Evroligi, imamo šanse da uđemo u tih 10, dobro je da to zavisi malo i od nas, treba probati, da vidimo da li ćemo igrati nastavak kakav god i koliko god, a onda da se okrenemo ABA ligi, ono što pokušavam da objasnim pogotovo posle serije sa Realom, dolazi do iscrpljenosti, pada koncentracije, treba svakog protivnika poštovati - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading