"SFEROPULOS JE NAJBOLJI TRENER" Čović opleo po "hejterima": Trpeli smo napade sa suprotne strane

11:24 | 23-05-2024

Košarka 0

Ponovo šokirao izjavama.

Nebojša Čović
Alo/ Marko Metlaš

Predsednik Crvene zvezde bio je gost na televiziji "RTS" posle osvajanja titule u ABA ligi. Naravno, imao je razlog da bude zadovoljan, ali to ga nije sprečilo da da još jednu oštru izjavu:

JAKA VEST SA MALOG KALEMEGDANA Čović otkrio dokle će biti predsednik Zvezde

- Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve "hejtere" tamo gde im je mesto – u rupe. Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fanatastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio "kupujmo domaće". Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili iznvaredni. Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujm da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i "metlom" - rekao je Nebojša čović gostujući na RTS.

Potom je nastavio:

- Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaju i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu… Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama - zaključio je prvi čovek šampiona ABA lige.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading