(H)ALO, PARIZ - 5. DAN Izlet u Lilu, Srbija u malom i ostvarenje sna

07:01 | 29-07-2024

OI24 0

Vreme je za peti dan, ali ovog puta ne u Parizu.

Aleksa Avramović

 

Sa pariske šljake bilo je vreme da se krene na, ne znam kako bih ga nazvao, ali reći ćemo parket u Lilu. Francuzi su od stadiona istoimenog kluba iz ovog grada napravili halu za košarku i to jako lepu koja je zauzela "samo" polovinu čitavog zdanja, dok je druga polovina opremljena za treninge.

Ali, dosta o tehnikalijama, vratimo se na početak priče...

milos Decha Anunthanapong / Panthermedia / Profimedia
 

Ka istorijskom meču protiv "drim tima" krenuo sam sa nekoliko kolega novinara iz Srbije i to kolima. Dva i po sata vožnje uz hitove Stoje, Beogradskog sindikata, Seke Aleksić... ma bilo je svega. Pravi mali izlet.

Čim smo stigli usledio je odlazak do restorana u kom su se okupljali naši navijača, a tamo... 

Olimpijske igre Alo
 

Prvo su nas sačekali pogača i so, kako i dolikuje, po srpski, od strane domaćina Marka Milinkova koji je i organizovao druženje srpskih navijača u Lilu. On sam je postao poznat domaćoj javnosti kada se na Svetskom prvenstvu u Manili pojavio sa zastavom i natpisom "Moja Milena". Milena je njegova partnerka koja mu je mnogo nedostaja i koja je sada prvi put s njim na nekom velikom takmičenju.

Tu je bio i čuveni Valjevac koji nigde ne ide vez kape koju je napravio od košarkaške lopte, pa Filip sa majicom "Pomazimo konje Nikole Jokića"... bukvalno je bilo svega i bilo je fenomenalno.

alo Alo
 

Euforija ja visokom nivou, pesma "Večeras se Lebron peče"... i onda put ka hali. 

Gledati svoju zemlju protiv jednog Lebrona, Durenta, Karija, Bukera... slušati "Bože pravde" na ovako istorijskim meču... da se čovek naježi i bude ponosan.

Poraz, da, ali ovo je samo početak. "Orlovi" će tek pokazati ko su i šta su, a Amerima ćemo se revanširati u finalu, onda kad bude najbitnije.

Srbija - Amerika AP Photo/Michael Conroy
 

Najveći utisak nakon meča na mene je ostavio svakako Lebron Džejms koji je tokom davanja izjava prišao Aleksi Avramoviću, potapšao ga i rekao "dobar meč". To pokazuje poštovanje, ne samo prema Aleksi, već prema čitavoj Srbiji.

Dan su rezultatski popravile košarkašice pobedom nad Portorikom i tako otvorile Igre na sjajan način i najavile plasman dalje. 

Bilo je vreme da se krene nazad za Pariz, a sa Lilom ćemo se družiti ponovo za tri dana.

Ponovo se vraćamo na šljaku gde ću biti svedok istorije. Nadal i Đoković po 60. put...

Malo je reći da će biti zanimljiv dan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading