STEVANOVIĆ OTKRIO RECEPT SRBIJE ZA ZLATO: Prosto je...

22:30 | 03-08-2024

OI24 0

Selektor Srbije otkrio recept.

Uroš Stevanović

Odigrala je selekcija Srbije vrlo dobru partiju protiv domaćina Francuske (15:8) i tako praktično obezbedila četvrtfinale na Olimpijskim igrama čime je zadovoljan selektor Uroš Stevanović.

I pored zadovoljstva, imao je i određene zamerke na igru tima.

- Naravno, da imam. Mislim da ovo daleko nije neka idealna utakmica. Osvrnuo bih se na reprezentaciju Francuske. Osvojili su četvrto na Svetskom prvenstvu u Dohi u februaru. Imali su velika očekivanja zbog igranja na domaćem terenu. Možda su i neki pritisak imali. Na ovom olimpijskom turniru izgledaju onako kako su izgledali na Svetskom prvenstvu. Mislim, mi smo odigrali sigurno bolje. Vidi se reakcija posle Australije i te tri četvrtine i nešto protiv Španije. Ova utakmica je daleko od idealne, ali je iskorak napred. Treba da se okrenemo daljem radu i analizarimo neke greške u našoj igri. Da popravimo to. Imamo meč sa Mađarskom još u grupi, da se spremimo za to četvrtfinale.

Srbija će se sa Mađarskom boriti za treće mesto u grupi.

- Mislim da da. Utakmica sa Mađarskom odlučuje treće mesto. Mislim da je u suštini to nebitno. Bitno je da odigramo kako treba, da odigramo bolje nego što smo odigrali i danas. Da popravimo igru i da se spremimo za to četvrtfinale. Ne zna se raspored i može skroz da se okrene što se tiče trenutnog stanja. Tako da gledamo samo sebe. Bitno je da igramo bolje, da smo popravili neke stvari, ali daleko je to idealno. Moramo da radimo. Imamo još koliko? Dva, četiri dana do četvrtfinala. Da podignemo još kvalitet igre.

Uroš Stevanović FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
 

Selektor Stevanović je otkrio i recept kako Srbija može do zlatne medalje.

- Sve selekcije u drugoj grupi su izuzetno jake. Skroz su neizvesne utakmice. Prosto je, od četvrtfinala imaš tri utakmice. Moraš pobediti sve tri.

Srbija će meč sa Mađarskom igrati u ponedeljak od 12 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading