SELEKTOR SRBIJE RAZOČARAN Rezultatski je poraz nebitan, ali me brine jedna stvar...

14:07 | 05-08-2024

OI24 0

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je poslednji meč grupne faze protiv reprezentacije Mađarske i poražena je rezultatom rezultatom 17:13

Uroš Stevanović

Povodom tog meča selektor Srbije Uroš Stevanović, koji je istakao da je rezultatski nebitan poraz, ali da ima brige.

- Rezultatski nebitan poraz, ali i igrom kojom smo prikazali u ovom trenutku može da nas zabrine. Sigurno znamo da sa ovakvom odbranom ne možemo da igramo ni jednu utakmicu u novom šampionatu. U 17 golova to je stvarno previše, ali ovo se sve zaboravlja, turnir kreće prekosutra i sada više nema prava na grešku. I na opravdanja i na priču uopšte - rekao je Stevanović.

Smatra da loša igra Srbije nema veze sa golmanima i navodi koji su razlozi poraza.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ne, nema to nikakve veze, naša igra sa golmanima. Mi od početka nismo bili agresivni, niti smo imali presing niti zonu, neku agresivnu pokretljiviju. Blokovi užasni, statistički pogledajte i to sve doprinelo zajedno u ovakvom izdanju. Opet ponavljam, ovo se zaboravlja, turnir počinje prekosutra i jednostavno nema prava na grešku. 

STEVANOVIĆ OTKRIO RECEPT SRBIJE ZA ZLATO: Prosto je...

Smatra da će bolje izdanje biti već naredni meč.

- Sigurno možete da očekujete i biće sigurno bolje. Za koliko će to biti dovoljno, to ćemo da vidimo prekosutra. Ne zna se ko je rival, imam tri ekipe koje mogu da završe prve, imam sada dva meča od kojih sve to zavisi, Amerika-Hrvatska i Italija-Grčka. To ćemo vidjeti danas u toku u dana.

Smatra da se Srbija može izdići iz svega što se desilo...

- Može, može. Vidjelo sam i na ovom turniru da smo imali taj pad protiv Australije. Imali smo odmah reakciju protiv Španije koja je možda i glavni favorit po svima na ovom turniru. Jedno izdanje protiv Francuske koje ohrabruje, ali sve je to nebitno. Sve se zaboravlja, turnir počinje prekosutra.

Smatra da nisu počeli utakmicu uopšte kako treba.

- Nismo, nismo počeli ni to. Kada smo imali vodstvo na početku u danu nismo krenuli kako treba. Nismo bili ni agresivni, nismo bili ni precizni. Što se tiče odbrane, nije bilo ni bloka, ni pokretljivosti. Dosta zbunjeni. Mislim i da su i Mađari izuzetno loše ušli u meč i to je sve neko doprinelo na tom rezultatu na početku. Oni su se brzo vratili. Kada su nas stigli, im dobili su neki podstrek za dalje tog puta i mi smo izuzetno pali u nastupu. Mislim, nastavili nismo pali.

Izričit je u tome da gol preko celog terena na poluvremenu nije napravio razliku.

- Na sedamnaest primljenih golova, taj jedan gol sigurno nije odlučio utakmicu.

Još uvek se ne zna protivnik...

- Videćemo, stvarno. Ne znam ko će biti protivnik, tri ekipe mogu da završe prve. Pamtim i ja tu utakmicu u Fukuoki i voleo bih i ja da se ponovi ta utakmica, što se naše igre tiče - zaključio je  Stevanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading