ZAVRŠNA REČ STEVANOVIĆA: Sada je to - to, Ćuk bi da završi karijeru, ali ga hoću i 2032. godine

17:11 | 11-08-2024

OI24 0

Selektor Srbije presrećan osvojenim zlatom.

Uroš Stevanović

I pored mnogo osporavanja, uspeo je Uroš Stevanović da oformi grupu vaterpolista koji su doneli novu zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igama.

Srbija je loše otvorila turnir, dva poraza u grupi, pobeda nad Francuskom koja nas je odvela u četvrtfinale, a onda...

- Šta mogu da kažem. Rekao sam pred početak turnira da je vaterpolo turnir jedan od najjačih i najtežih, kao i rukomet, odbojka. Igra se 16 dana, imate teške dane, dese se neke stvari, takav je ovaj sport. Verovali smo da smo na pravom putu, spremali smo se za četvrtfinale. Najbitnije je bilo da smo tamo, a pogledajte sada, osvojili smo treće zlato u nizu. Svi su se upisali u listu strelaca - počeo je Stevanović.

- Pobedili smo kao tim. Sa napadima imate pobede, a sa odbranama trofeje. To nam je bio cilj, da u odbrani budemo bolji i kako je turnir odmicao tako smo postajali sve bolji i bolji. Ne samo ovde, ali je odbrana najbitnija stvar u sportu.

Nakon pogotka Ćuka, selektor Stevanović je gestikulacijom pokazao kako skida kapu našem igraču.

- Nije interno, hteo sam da mu skinem kapu ne samo za gol i ovaj turnir već za čitavu karijeru. Mnogo nam je doneo, ne samo igrom već i atmosferom, odnosom. On hoće da završi karijeru, ali pričaćemo... Videćemo da li je spreman za 2032. godinu (OI u Bribejnu, prim.aut.) ili nije.. (smeh).

app AP Photo/Luca Bruno
 

Tokom čitavog turnira selektor je pričao kako uvek može bolje, a sada...

- Pa sada je to, to. Mislim da je ovo i bila naša najbolja partija. To je sve bilo zbog njih, zbog glave, to nam je bio najveći problem. Morali smo da vidimo kako ćemo to da kontrolišemo. Na kraju svaka čast momcima. Pobedili su sve mane, tako bih rekao, sve nedoumice i strahove, zato su ovde... olimpijski šampioni.

Srušena je i tradicija po pitanju skakanja u bazen. Dejan Savić je uspevao da pobegne, ali Uroš nije...

- Ja sam se držao Dejana i pokušao sam da pobegnem, ali mi nisu dali... Onako kako je Deki, ja sam se držao toga. Uhvatili su me, nisam se opirao, jači su... Nisam ispunio tu tradiciju, ali dobro.

Smena generacija, porazi u četvrtfinalu, selektor koji je došao u teškom momentu...

- Jedan težak momenat, to znate svi, ne bih se sada vraćao na to. Najvažnije je da smo verovali i u četvrtfinalu protiv Mađarske i u Dohi, bili su nam preko potrebni ti porazi da bi sada ovde izgledali ovako. Kao što sam igračima rekao, sve te stvari, ego, strah, sujeta... sve smo to ispravili baš zbog tih poraza. Postali smo prava grupa, radili smo zatvoreno, zabranio sam im da čitaju i vesti i komentare, da sačuvaju glavu i pokažu koliko vrede. Nema šta nama niko da priča ili da nam neko sa strane kreira atmosferu, to moramo sami da radimo - rekao je Stevanović i dodao:

- Prethodna generacija je ostavila takvo nasledstvo, toliko medalja. Nije to bilo opterećenje već ta smena generacija. Tražili smo se, ali konačno... Treće zlato na Olimpijskim igrama, videćemo u Los Anđelesu. Da prvo ovo proslavimo i da odmorimo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading