ONA JE PONOS SRBIJE Emilija Antanasijević za Sport.alo o Zvezdi, svetskoj tituli, neobičnom prijateljstvu, ali i jednom velikom problemu

10:00 | 01-01-2024

Ostali sportovi 0

Lepa Emilija Antanasijević, mlada karatistkinja, članica sportskog društva Crvena zvezda, koja je sa svega 19 godina uspela da "pokupi" veliki broj medalja na velikim takmičenjima i tako skrene pažnju na sebe, pravi je sagovornik za smiraj 2023. godine.

Emilija Antanasijević
Miloš Milenović/Alo

 

Kraj stare i početak Nove godine uvek su pravo vreme da se utisci sumiraju, da se postave neki novi ciljevi, požele nove želje i da se sa osmehom krene u nove pobede.

Lepa Emilija Antanasijević, mlada karatistkinja, članica sportskog društva Crvena zvezda, koja je sa svega 19 godina uspela da "pokupi" veliki broj medalja na velikim takmičenjima i tako skrene pažnju na sebe, pravi je sagovornik za smiraj 2023. godine.

Kada smo pre godinu dana pričali sa Emilijom, ona je poželela novo svetsko zlato. Ispostavilo se da se ta želja ispunila.

- Sve ono što sam poželela prošle godine, ove godine se takođe i ostvarilo. Smatram da je ovo moja najbolja godina života, godina u kojoj sam dosta odrasla, puno toga videla i ostvarila u sportu i van njega.
Zahvalna na svemu, sa lakoćom mogu da ispratim ovu godinu znajući da sam ispunila sve želje.

Emilija Antanasijević Miloš Milenović/Alo
 

Emilija je poznata i po tome što je uz nju veliki broj fanova, pretežno navijača Crvene zvezde. Tako mlada, a već ima pravu armiju pratilaca.

- S obzirom da sam još uvek na početku karijere i da tek stasavam u ozbiljnog sportistu, podrška koju ja imam je ogromna i nisam sigurna da iko mojih godina u karateu ima ovoliko ljudi koji su tu da bodre u bilo kom trenutku. Prvenstveno navijača Zvezde, jer sam i sama deo istoimenog kluba, pa do drugih ljudi.  Uživam u svemu tome, u toj razmeni energije i zahvalnosti. Uvek se trudim da odgovorim na svaku poruku podrške, jer meni to izuzetno znači i nosi me dalje. 

Ušli smo u 2024. godinu koja je Olimpijska, ali u Parizu se među sportovima neće naći karate. To je ozbiljan problem, kako za Emiliju, tako i za njene kolege, jer karatisti i karatistkinja tako ostaju uskraćeni za vrhunac san svakog sportiste, a to je da predstavlja svoju zemlju na najvećem sportskom događaju.

Emilija Antanasijević Miloš Milenović/Alo
 

- Iskreno mi nikada nije bilo prijatno što ovo pričam, ali situacija je zaista zabrinjavajuća kada su u pitanju Olimpijske igre. U svetu karatea situacije ostaje nepromenjena i velika je žalost što u svetu sporta gde ne treba biti ikakvih diskriminacija, to se upravo odigrava. Jedan od najmasovnijih sportova neće dobiti priliku da se ujedini i kako kažu, čak ni za Igre 2028.Tu najviše ispaštamo mi, sportisti i drago mi je da je barem Jovana Preković uhvatila šansu i predstavila srpski karate. Na sve nas utiče loše, jer nikada ne možemo da dosegnemo taj "vrh" piramide. 

Podrška Zvezda znači više od svake medalje

Emilija je ponosna na to što je deo Crvene zvezde. Osvajala je i nagradu za najbolju sportsktkinju sportskog društva, a podrška crveno-belih mnogo joj znači.

- Zvezda je moja kuća. Stalno ističem kako je moje sportsko društvo najtrofejnije i kako ima najbolje sportiste iz svih sportova. I kada su teška vremena, sve to zna da prođe, a Zvezda ponovo sija kao da ništa nije bilo.  Sve je to sport, usponi i padovi, a ovo sportsko društvo traje i trajaće zauvek upravo zbog dve stvari - kvalitet i ljubav. Podrška i odlikovanja mog sportskog društva mi znače više nego bilo koja medalja.

Emilija Antanasijević Miloš Milenović/Alo
 

Naravno, kako to već i pravila nalažu, treba postaviti ciljeve za Novu godinu. Emilija je po tom pitanju prilično jasna.

- Ja sam neko ko veruje da sam ovde za velike stvari. Sebi želim da izdržim i ostanem na putu karijere i sporta, plan je da nastavim obrazovanje i sport, a ako bih baš morala jednu želju da odaberem, to je zdravlje svim ljudima , pa tako i meni, jer smatram da ništa nije na kraju važno ukoliko ga nemamo, a ako ga imamo , da onda ne postoji reč nemoguće za nas, tako da ga smatram najbitnijim.

"Neobično" prijateljstvo sa rumunskom teniserkom

Nekako spontano, Srpkinja je dobila navijačicu i u Anrei Prisikarju, rumunskoj teniserki koja obožava Novaka Đokovića i Srbiju. Naravno, podrška je uzajamna, a Ema nam je objasnila i kako je došlo do njihovog "druženja".

- Andrea je sjajna osoba. Svidja mi se što toliko voli Novaka Djokovića i Srbiju i svaka njena izjava mi je sjajna. Ja volim kada sportisti imaju svoj prepoznatljiv imidž, kažu šta misle i pričaju pametne stvari koje se ne tiču samo sporta. Jer znate, sportisti igraju na sigurno i uglavnom ne daju mišljenja na različite teme, a ona je baš suporotno i ističe se po mnogo čemu. Zapratile smo se, razgovarale i shvatile da isto mislimo i imamo iste teme za razgovor. Ima svo moje poštovanje i takodje planiramo da se upoznamo jednog dana kada nas put nanese. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading