SPEKTAKL U "PIONIRU" UZ BOŽE PRAVDE Zavijorila se srpska trobojka na otvaranju Evropskog prvenstva u boksu (VIDEO)

20:01 | 18-04-2024

Ostali sportovi 0

Veliki događaj startovao u Beogradu.

Boks
Tanjug/Marko Đoković

 

U glavnom gradu Srbije počeo je šampionat Evrope u boksu za seniore i seniorke, uz učešće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji.

- Bokserski sport nas uči da nije važno koliko jako možemo da udarimo, nego koliko jak udarac možemo da primimo i izdržimo. Zahvaljujem se svima na podršci, državi Srbiji, predsedniku, gradonačelniku, kao i našim partnerima iz IBA i EUBC. Želim svima dobrodošlicu, a bokserima sjajne mečeve i da ostvare svoje snove - istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

Ministar sporta Zoran Gajić poželeo je svima dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i Beograd, grad sporta.

Boks Tanjug/Marko Đoković
 

- U poslednjih 10 godina organizovali smo više od 25 velikih takmičenja, a boks kao plemenita veština uvek ima posebno mesto - rekao je Gajić.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poželeo je svima da se u glavnom gradu lepo osećaju i steknu nova prijateljstva.

Boks Tanjug/Marko Đoković
 

- Siguran sam da će Bokserski savez biti sjajan organizator. Boks karakteriše velika hrabrost, plemenita veština i uveren sam da će takmičenje biti pravo, kao što reče predsednik Borovčanin, naučimo i da primamo udarce i jedan boks meč je kao život - istakao je Šapić.

BSS Alo
 

 

Na ceremoniji su govorili i predsednik EUBC Joanis Filipatis i potpredsednik IBA Aduk Abakarov. Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković.

Boks Tanjug/Marko Đoković
 

Na svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek, legende srpskog i jigoslovenskog boksa i drugi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

VUČEVIĆ NAJAVIO VELIKE PREMIJE Nastaviće se ulaganja u sport, nagrada za olimpijsku medalju 200 000 evra
Ostali sportovi

VUČEVIĆ NAJAVIO VELIKE PREMIJE Nastaviće se ulaganja u sport, nagrada za olimpijsku medalju 200 000 evra

15:20

1 maj, 2024

Ostali sportovi

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će nova vlada kada je reč o sportu nastaviti kontinuitet prepoznavanja tog važnog segmenta za zdravlje nacije i da će kroz program Skok u budućnost izvršiti značajna ulaganja u sport, kao i da je predvidjeno da nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju u Parizu bude 200.000 evra

Komentari(0)

Loading