OGROMAN USPEH ZA SRBIJU Naša Milica je na krovu sveta!

22:30 | 23-02-2024

Sportski pogled 0

Ona je ponos Srbije!

Milica Gardašević
Atlex

Srpska atletika je danas ponosna! Milica Gardašević osvojila je Zlatnu ligu u disciplini skok udalj.

Ova pobeda predstavlja prvi put u istoriji da je Srbija proizvela šampiona u najprestižnijem serijalu takmičenja pod okriljem Svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu, Milica Gardašević je zauzela drugo mesto, ali to joj je obezbedilo ukupnu pobedu na turniru. Iako je prednjačila u drugoj i trećoj seriji sa skokom od 6,64 metra iz druge serije, Rumunka Florentina Kostina Isko je uspela da zabeleži skok od 6,65 metara u četvrtoj seriji, svega jednim centimetrom bolji od Miličinog.

Odlučujući trenutak za Gardaševićevu bio je da se zadrži ispred mađarske atletičarke Diane Lesti, što se na kraju i ostvarilo. Lesti je imala izuzetno teško takmičenje, zauzevši tek 6. mesto sa skokom od 6,29 metara i samo dva ispravna skoka.

IMA JEDAN GLAVNI CILJ Otkriveno zašto Ivana Španović neće predstavljati Srbiju na SP

Milica Gardašević je priredila još dva odlična skoka od 6,60 i 6,59 metara, dok je Isko osim pobedničkog imala još samo jedan uspešan skok na 6,56 metara.

Dijamantska liga, najprestižnije takmičenje privatnog karaktera, i Zlatna liga, serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike organizovan i zimi i leti, čine ovo postignuće još značajnijim. Nikada do sada nije se desilo da srpski atletičar osvoji ovu prestižnu titulu.

Milica Gardašević je dominirala na putu do pobede, osvojivši 10 bodova u Astani, dodatnih 7 za drugo mesto u Madridu, čime je ukupno stigla do 17 bodova i ubedljivo zauzela prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Florentini Isko sa 10 bodova, prema izveštaju portala 'Atlex.rs'.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading