ŽELJKO, REAGUJ Partizanu fali plejmejker, a već IMA jednog koji dominira gde god da igra

16:00 | 01-03-2024

Sportski pogled 0

Mladić je mnogo puta pokazao da je vanserijski talenat.

ata
ATA Images

Odlaskom Jama Madara, Partizan je ostao bez jedinog klasičnog plejmejkera u timu. Odsustvo Izraelca je pokušao da nadomesti dovođenjem Džejlina Smita, ali, niti je on klasična "jedinica", niti se snašao u redovima crno-belih. 

S obzirom na to da se "parni valjak" možda olako odrekao Mihaila Petrovića, veoma je važno da se postara da još talentovaniji Savo Drezgić ne napusti Humsku. Nema sumnje da se radi o vanserijskom talentu, a to se videlo i u utakmici protiv Mege na Evroliginom juniorskom kvalifikacionom turniru (ANGT) gde je ostvario indeks korisnosti 45!

VELIKA ČAST ZA KOŠARKAŠA PARTIZANA Momak kojem predviđaju svetlu budućnost dobio poziv čuvenog NBA kampa

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovaj 17-godišnji Beograđanin je ponikao baš u Partizanu, a u međuvremenu je stigao da debituje i za seniorski tim. Štaviše, odigrao je sedam utakmica za četu trenera Željka Obradovića. U jednom trenutku se otisnuo i u Sjedinjene Američke Države, gde je sa mnogo uspeha nastupao na DME akademiji.

ata ATA Images
 

Radi se o igraču kome je jedna od glavnih karakteristika visok košarkaški "IQ". Odlično čita protivničke odbrane, maestralno razigrava saigrače i ima vrlo "mekanu" ruku. Zapravo, u pitanju je kompletna "jedinica", koji situacije rešava elegantno i smireno, što bi se reklo, u svom ritmu.

Ono što je posebno impozantno u vezi sa junakom naše priče je to što je igrao dobro gde god da je dobio šansu. Već na prvoj utakmici u SAD je bio najbolji pojedinac na parketu, a tako je bilo i na ostalim mečevima. Mlađe kategorije je odavno prevazišao, a postoji pretnja da crno-beli ostanu bez ovog bisera pošto je prema izveštajima iz Amerike on dobio ponudu univerziteta Južna Florida i Arizona Stejt.

Savo Drezgić još uvek nije dobio pravu šansu na seniorskom nivou i glavna stvar koja mu se spočitava da je ne dobije je to da nije dovoljno spreman. Tako se pričalo i za Nikolu Topića, pa se vrlo brzo ispostavilo da može da doprinese igri prvog tima Crvene zvezde, bar do trenutka dok se nije povredio. 

Utisak je da Drezgić zaslužuje ozbiljniju priliku u Partizanu, ako ne u Evroligi, onda bar u ABA ligi, gde je borba za prvo mesto na tabeli vrlo verovatno već okončana. 

Iznesite i vi vaše mišljenje tako što ćete da glasate u anketi dole:

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading